Дюна: Імперіум(Dune: Imperium) (2020)

Базова гра
Ранг: 6
Світова оцінка: 8.1
Кількість гравців: 1 - 4
Вік гравців: 14
Тривалість гри: 120
Складність: 2.7
Видавець:

Опис

Колодобудівний євроґейм про боротьбу за Арракіс

«Dune: Imperium» - стратегічна гра з механіками побудови колоди, розміщення робітників і контролю територій. Гравці намагатимуться взяти під контроль різні фракції Імперіума - лютих воїнів пустелі Фрименів, сестринство Бене Ґессерит, гільдію Лоцманів або Ландсраду, очолювану імператором Шаддамом IV з Дому Коррино - й поборються за планету Арракіс, багату на прянощі меланжу. Прянощі - найцінніший ресурс в Імперіумі. Кажуть, що той, хто контролює видобуток прянощів, контролює весь Всесвіт.

Гра поєднує у себе елементи колодобудування з євроґеймом - ваші агенти (міпли) мають щоходу займати найвигідніші локації, блокуючи їх для агентів опонентів,  посилюючи вплив на різні фракції, необхідний для отримання Переможних Очок, здобуваючи воду, заходячи з нею якомога далі у пустелю за прянощами та обмінюючи їх на основну валюту Імперіуму -- солярії. Всі три ресурси необхідні для розгортання якомога більшої кількості військ у бойовій зоні планети та маніпуляцій із, власне, колодою.

Правильне керування останньою, разом із власними агентами і військами, приведе до перемоги у грі і повним контролем над Арракісом.

Також ви можете завантажити безплатний застосунок «Dire Wolf Game Room». Він допоможе у грі соло або вдвох. Тепер ваші віртуальні суперники зможуть купувати карти з Ряду Імперіуму, а значить, партії стануть ще цікавішими й динамічнішими.

Крім того, додаток додає режим «Розвідники з Арракіна» для 3-4 гравців. Використовуючи цей режим, на початку кожного раунду ви будете відкривати одну або декілька спеціальних карт, які значно впливають на дії гравців і розвиток поточного раунду.