The Kickstarter TIMES 17.05.2021

11:08 17.05.2021
The Kickstarter TIMES 17.05.2021

Дядя Женя з каналу Ігролігво підготував вам списочок добірних настільних ігор, на які от прямо зараз збирають грошенята на Kickstarter.

 

FLORENCE

Три флорентійських олігарха розсікають по місту та видають плюшки та бонуси кожному, хто виявиться достатньо спритним, щоб потрапити на аудієнцію та вразити Медічі своїм хистом на запалом. Власне, гравці і будуть змагатись за увагу цієї аристократичниї сім’ї. А робити це доведеться із усією можливою хитрістю та швидкістю. І от саме швидкість тут має особливе значення, бо навіть основна валюта у грі – це час: за всі дії доведеться платити саме ним, і його буде завжди недостатньо, щоб встигнути всюди. А механічно Флоренція - це єврогейм, але зі своєю специфікою та нюансами. Гравці відправляють членів своїх сімей до різних локацій Флоренції, прокачуються, при необхідності переміщуються між локаціями, плетуть інтриги, розповсюджують чутки, роздають хабарі… тобто подарунки, використовують карти «скандалів», штовхаються у чергах до карет членів сім’ї Медічі і навіть «вихваляються» (так, саме така є окрема дія). А виграє той, хто протягом гри отримає більше всього блату, тобто уваги тих самих аристакратів. Загалом все виглядає дуже гарно і тематично, у коробці цілий мішок оригінальних міплів різної форми, а за ігроладом Флоренція має бути досить конкурентною, якщо не сказати конфліктною.

Гра сподобається всім любителям яскравих єврогеймів із механікою домінування на локаціях.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: £45
– базова гра + гра Venice + гра Ragusa: £120

Кінець кампанії: 20 травня 2021.
Планована дата розсилки: січень 2022.

 

Hoplomachus: Victorum

 

Масштабна пригода у фентезійному світі стародавньої римської міфології, створена в першу чергу для одного гравця. Протягом чотирьох ігрових сесій ви буде мандрувати по регіонам, прокачувати здібності свого героя і його побратимів, стикатись із неочікуваними подіями, долати перешкоди, битись із супостатами на тактичних аренах, а у грандіозному фіналі долати страшного міфічного монстра. Гра виглядає просто приголомшливо: неопренові мати основного поля і тактичних арен, покерні фішки для всіх героїв, монстрів та інших юнітів, підставочки під фішки та карти, шикарний фентезійний арт. А для кого цього недостатньо, то у Remastered версії гри ви отримаєте ще й кооперативний та конфліктний режими (до 4 гравців).

Гра сподобається всім любителям масштабних пригод із прокачкою і тактичними боями.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $95
– remastered версія гри: $125
– обидві версії гри: $255

Кінець кампанії: 21 травня 2021.
Планована дата розсилки: березень 2022.

 

Vivid Memories

Неймовірно яскрава гра про створення ланцюжків пам’яті у мозку. Так, поле кожного гравця – це мозок, а кольорові фішки – це фрагменти пам’яті, що поєднуються у ланцюжки та кластери. За механікою гра трішки нагадує серію ігор Азул: у кожному раунді ви за певними правилами тягнете з тайлів на столі кольорові фрагменти та розташовуєте на своєму полі. Проте у вас відкривається ще й величезна кількість дій і можливостей. Наприклад самі тайли теж розбираються зі столу і представляють собою з одної сторони особливі дії, що заміщують базові, а з другої – умови отримання переможних балів за певні комбінації фрагментів на полі. Крім того, ланцюжки фрагментів приносять бали, а також створюють «базові спогади», що теж приносять бали. А ще у кожного гравця буде свій секретний тайл, що принесе додаткові бали за виконання певних умов. Тож ця гра тільки на перший погляд виглядає милим філером із чудовими ілюстраціям, а насправді це мозколамний глибокий абстракт з купою можливостей та комбінацій і постійною конкуренцією за фрагменти та тайли.

Гра сподобається любителям мозколамних абстрактів.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– ексклюзивна делюкс версія гри: $50

Кінець кампанії: 22 травня 2021.
Планована дата розсилки: жовтень 2021.

 

Growing Season

Легкий та яскравий симулятор ферми для двох гравців. На перший погляд простенька карткова гра насправді пропонує чимало можливостей. В основному ви будете купувати та саджати насіння, грати карти води, поки врожай не виросте, а потім його збирати й продавати, щоб купити ще насіння. За схожим принципом ви будете вирощувати і тваринок. Проте у вас також буде можливість покращувати свої інструменти, розширювати ферму і навіть ризикнути надибати трішки халявних скарбів у сусідніх шахтах. Гра візуально мила та мультяшна, і за словами авторів підійде як для сімей з дітьми, так і для настольщиків, що люблять суперництво за розвитком та прокачкою.

Гра сподобається всім настольщикам-фермерам, що люблять карткові карти на розбудову власних володінь.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: €27

Кінець кампанії: 23 травня 2021.
Планована дата розсилки: жовтень 2021.

 

Reventure: Orbtale

Весела, дурнувата, проте популярна комп’ютерна гра Reventure отримає карткову гру за мотивами! Неймовірно проста механічно, неймовірно конфліктна, неймовірно симпатична візуально гра про пошуки магічних артефактів у фентезійному всесвіті із постійним мочиловом між гравцями. Ігролад простий, як двері: або шукаєте скарби (добираєте карти), або відпочиваєте (відновлюєте здоров’я), або атакуєте іншого гравця. Атака теж проста: обрали по карті, відкрили, визначили переможця за принципом камінь-ножиці-папір. Проте будьте уважні – є купа спеціальних здібностей на самих картах, тож перемогу не завжди вдасться заздалегідь прорахувати. І ще одна особливість – генератор пригод, що на кожен раунд видає різні унікальні ситуації та ігрові умови.

Гра сподобається любителям швидкого карткового мочилова з лутанням.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра з додатковими картами: $24
– все, що вище, + доповнення + відео-гра Reventure: $36
– все, що вище, + ретро-піксель версія + цифрові плюшки: $48
– все, що вище, + ігрові мати: $60
– все, що вище, + мініатюрки + футболка: $100

Кінець кампанії: 24 травня 2021.
Планована дата розсилки: грудень 2021.

 

Kiwi Chow Down

Ківі люблять ківі. Настільки, що готові штовхатись за контроль над островом ківі з іншими ківі. Тому що вони ківі. І кожен гравець буде керувати своєю бандою пташок ківі, намагаючись захопити якомога більше локацій на полі, при чому цілком конкретних, що відповідають секретним цілям гравця. Вся гра – це чотири сезони по три раунди, і кожна дія задається зіграною картою. А у процесі гри вам доведеться контролювати видобуток їжі, створення гнізд та вигодовування пташок, адже більш дебелі пташки легко виштовхують з локації менших. Але треба обережним, бо годувати можна як своїх, так і чужих пташок на полі, а перегодована ківі «вибухає», знімається з поля, та ще й розштовхує вибухом всіх навколо, змінюючи розстановку сил. Тож доведеться постійно підтримувати баланс, щоб в результаті домінувати саме у потрібних вам територіях.

Гра сподобається любителям контролю територій із можливістю прямого впливу на ресурси супротивників.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра + доповнення: $59

Кінець кампанії: 27 травня 2021.
Планована дата розсилки: травень 2022.

 

Monstrosity

Якщо ви завжди хотіли відчути себе у ролі доктора Франкенштейна – ось ваш шанс! Швидка та підступна карткова гра про створення власного монстра з усіх елементів, до яких вийде дотягнутись. А підступна, бо до ваших елементів можуть дотягнутись і супротивники. Наприклад, ваш улюблений тентакль легко може хтось відрубати, а карту, що ви притримували для слушного моменту, можуть поцупити прямо з руки! Крім того, деякі карти посилюють та змінюють властивості частин тіла вашого монстра, а щоб його і справді оживити вам знадобиться і генератор енергії, і виконання таємної умови запуску його унікального серця.

Гра сподобається всім, хто полюбляє монстрів і швидкі конфліктні карткові ігри.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $20
– базова гра + 5 ігрових матів: $40

Кінець кампанії: 27 травня 2021.
Планована дата розсилки: грудень 2021.

 

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.