ЗНАЙОМСТВО З FEELINDIGO. РОЗПАКОВКА НОВИНКИ «ВЛУЧНІ ПІДКАЗКИ»

19:30 29.06.2021
ЗНАЙОМСТВО З FEELINDIGO. РОЗПАКОВКА НОВИНКИ «ВЛУЧНІ ПІДКАЗКИ»

На позаминулому тижні отримав від українського видавництва настільних ігор FEELINDIGO коробочку з їх новинкою «Влучні підказки», яку передзамовив в квітні цього року. Хоча FEELINDIGO вже не перший рік займається локалізаціями та виданням власних настільних ігор, не маю у колекції жодної з них, бо більшість ігор розраховані на дитячу аудиторію. «Влучні підказки» - це локалізація гри «Cross Clues»  французького видавництва Blue Oranges за авторством Ґрегорі Ґрара.
Що ж ми маємо? Коробку розміром 19*12*4 см.

 

На тильній стороні коробки - логотипи видавців, а також інформація, що гра виготовлена в Україні.

 

Знявши кришку бачимо аркуш, з обох боків якого надруковані подяки видавця покупцям та партнерам за підтримку у випуску гри. Приємний жест з боку FEELINDIGO!

 

Комплектація гри доволі скромна: правила та дві маленькі колоди карток, одна з яких складається з 50-ти двосторонніх карток кодових слів та 25-ти підказок, інша, з 10 карток координат.

 

Правила дуже лаконічні, вмістилися на аркуші формату А4, складеному втричі. Їх вивчення та безпосередня розкладка гри не займе багато часу, так само, як і місця на столі. Ба більше, для того аби зіграти, не обов`язково мати стіл, для цього підійде і підстилка на пікніку або пляжі. До речі, у цьому і є переваги цієї гри: проста і компактна.

 

Щоб почати грати, вистачить і п`яти хвилин, адже це гра на словесні асоціації, в якій картки кодових слів викладаються під картками координат, утворюючи квадрат розміром 3*3 / 4*4 / 5*5, в залежності від рівня складності. Всі гравці – це одна команда. Кожен отримує картку-підказку з координатами і оголошує іншім гравцям своє слово-підказку таким чином, щоб вони змогли відгадати, перехрестю яких саме слів воно відповідає. Не така вже й проста задача. У вказаній на фото розкладці, маючи картку координат «Г2», я би обрав слово «Кентавр». Якщо партнери відгадують, картка підказки кладеться на відповідне їй місце. Від того, скільки слів вгадає команда за відповідний проміжок часу, буде залежати результат гри.

 

Трішки зупинюсь на якості компонентів. Картки надруковані на звичайному картоні, не надто щільному, без усіляких натяків «під льон». Враховуючи, що картки кодових слів та координат просто викладаються на стіл, і на цьому їх активне використання закінчується, це не є критичним. От з картами підказок потрібно бути більш обережними, бо вони мають тасуватися і від постійного застосування, з часом, фарба з них може облізти.

 

Тут варто згадати ціну гри. Зараз у роздріб вона коштує 280 грн., а на передзамовленні її можна була придбати ще дешевше. Скажу, це дуже добра ціна. Загалом, стратегія FEELINDIGO - видавати невеличкі та недорогі ігри, і головне, виробляти їх в Україні. Так що, зі співвідношенням ціна / якість у «Влучних підказок» все в порядку. Єдина претензія, до коробки, яку можна було зробити меншою за розміром, і квадратною за формою, як у попередніх ігор видавництва, бо багато в ній зайвого місця. Загалом, моя оцінка після розпаковки 8/10.

Підсумовуючи написане, зазначу, що «Влучні підказки» - це дуже добрий вибір для тих, хто хоче купити гру для вечірок, посиденьок, мандрівок, адже вона невеличка за розміром, проста за правилами і зовсім недорога.

P.S. До речі, цікаво буде з часом порівняти її з іншими іграми на асоціації, наприклад, таким всесвітнім хітом «Кодові імена», який раніше також локалізувало FEELINDIGO, та нещодавньою локалізацією «Одним словом» від GEEKACH GAMES.

Cattman

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.