Відгук на гру Віденський зв'язківець після проходження кампанії.

14:04 12.09.2022
Відгук на гру Віденський зв'язківець після проходження кампанії.

Пройшли ми коробку за 4 ігрові сесії (що відповідає 4м місіям, що є в кампанії).
Середній час партії 2 години 20 хвилин.

Механіка: в принципі, доволі одноманітна і від місії до місії не змінюється. Це вам не КЖА, де автори намагаються кожний раз якусь ізюминку додати.

Апка до гри (він же сайт Антаресу): посередині пригод я вже змирився з його топорністю, зрозумівши, як все працює і з азартом вишукував коди в матеріалах справ, які треба вводити, і які відкривають сюжетні розв‘язки, бо читати їх - було вкрай цікаво).

О, а ще дуже сподобалось слухати радіограмми, шкода, що їх було небагато..

Загадки (шифри, перевірки на уважність ітп): дуже легенькі і жодного разу не доставили проблем - всі вирішуються за півхвилини роздумів. Коротше, вони слугують створенню атмосфери і для того, щоб гравці дійсно не забували, що їх роль - агенти розвідки. Будь моя воля - я б напхав в цю гру ну дуже різних приколюх, щоб життя медом не здавалось =)

Сюжети місій: отут і є, на мою думку, саме цікаве в цій грі. І ні, в процесі ви не будете скрикувати «от це так поворот!», але стежити за подіями, що розгортнаються дійсно цікаво. От, як хорошу книжку читати. При чому, треба це робити під хороший джаз, або інший нуарний саунд на фоні, з філіжанкою смачного чаю, або чого міцнішого.
В двох місіях я аж сумував, що не маю доски з отими червоними нитками. Але серйозно прораховував зачіпки і викреслював імена та явки, звужуючи коло підозрюваних в блокнотику.

Логічність підказок майже всю гру не напружувала, навіть, трохи і підкрутити твістовість треба було: один тільки раз нас обвели навколо пальця, і лише один раз я зітхнув про нелогічність рішення загадки.

Не зустрілося і помилок, як в перекладі, так і в оригінальній історії, окрім тої, що в одній з підказок не додрукували першу цифру в номері архівного матеріалу, але так, як та цифра - то порядковий номер справи - недолік мінорний. Коротше, це вам не Таємниці Аркхема від ХВ)))

Мило вразив «комплімент від шеф-кухара» - остання загадка після фіналу історії.

Підсумовуючи, це дуже годна коробка для десятигодинного проведення часу в гарній компанії, яка залишає приємний післясмак та, можливо, дрібку ностальгії по тому, чого у тебе ніколи не було.

Дописує шифрованого листа, запечатує його в конверті, який вкладає між сторінок томіку «Шпигунські таємниці», підпалює листок з ключом шифру на тарілці, встає і виходить з кімнати.

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.