Єгипет настільний.

10:00 31.08.2021
Єгипет настільний.

Продовжуючи традицію знайомства з настільними іграми в інших країнах ми поцікавились цією темою в Єгипті… адже поєднати прогулянки між пірамідами, гонки на квадроциклах по пустелі та занурення під кораловий риф з настільними іграми, напрочуд цікава ідея, чи не так? ;)

Ще до початку подорожі почав вишукувати інформацію: чи грають в Єгипті в настільні ігри? Де можна купити настільні ігри? Чи є в них видавці настільних ігор? Які ігри з тематикою давнього Єгипту існують? Ці та інші питання привели мене до Facebook спільноти Board Games - Egypt Community.

Від тамтешніх настільщіків мені стало відомо, що в державі існує місцевий виробник Nilco, а компанії, які локалізують ігри арабською мовою не представлені. В свою чергу існують роздрібні продавці, які імпортують ігри (арабською та англійською мовами) та продають місцевим. Наприклад, коробка Carcassonne коштує 690 Egp (≈ 1183 грн.), а доставка по країні 60 Egp (≈ 102 грн.).

На сайті місцевого виробника Nilco вказано, що вони одна з найбільших бізнес-корпорацій на Близькому Сході, яка займається виробництвом ігор та головоломок. З асортименту товару представлені варіації Monopoly, Jenga, Dobble, UNO та інші іграшки для масового споживача, що мені нагадало забиті контрафактними товарами шафи наших магазинів.

По приїзду в Арабську Республіку Єгипет спочатку було не до настільних ігор. Думаю ви все розумієте…море, сонце, пальми та безкоштовні коктейлі… аж ось в пошуках товарів по нормальним фіксованим цінам завітали до магазину BESTWAY Supermarket неподалік Хургади. Nilco представлений в магазині кількома шафами з тією ж продукцією, що в онлайн магазині та настільними іграми свого видавництва з лінійки Blue Orange Games та їх логотипом, зокрема Sherlock Express, Fast Flip, Taco Cat Goat Cheese Pizza (в пластиковому дорожньому кейсі замість картонної коробки) та інші.

Інформації про Nilco, як видавця цих ігор на BGG не знайшов, але на вигляд коробки здавались доволі якісним продуктом, тож придбав кілька забавок Sherlock Express 149 Egp (≈ 255 грн.) та Twist and Turn 199 Egp (≈ 340 грн.).

По приїзду в готель розпакували Sherlock Express, виявили грубу нерівну вирубку карток та перекошену коробку всередині. Сама гра сподобалась, а щодо легальності дій компанії Nilco закрались сумніви, тож направив лист Blue Orange Games, щодо підтвердження їхніх партнерських відносин з Nilco. 

Blue Orange Games підтвердили, що Nilco їхній офіційний дистриб'ютор в Єгипті, тож звернув їхню увагу на погану якість компонентів та необхідність реагування.

Також з цікавого в магазині зустрів карти Splash Jack Royal та іншу продукцію від Milliwik, яка "стійка до води та ідеально підходить для спекотних літніх днів".

Загалом, подорож вдалась, а чергові настільні сувеніри поповнять скарбничку цікавих історій!

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.