Містична Долина

11:00 01.02.2021
Містична Долина

 

Декілька віків назад смертельно хворий король земель Гайє попрохав допомоги у друїдів. Але знаючи, що зцілення принесе ще більше страждань, друїди йому відмовили (чи може сказали спочатку піти до сімейного лікаря). Розгнівавшись, на останньому подиху король наклав страшне закляття, яке спустошило родючі землі Долини життя.

Це офіційна версія. Але є інформація, що король просто відібрав у друїдів гральні карти і порізав їх на шматки. Може через це й занепад почався? Тому що друїди замість того щоб зайнятися своїми прямими обов’язками цілими днями складали карти докупи? Хтось подумав «Що за нісенітниця?», а інші тим часом створили з цього настільну гру.

Гра “Mystic Vale” розрахована на 2-4 гравців віком від 14 років і для того, щоб обрати найдостойнішого друїда, на думку автора, Джона Де Клера, знадобиться від 45 до 60 хвилин.

На початку гравець отримує колоду з 20 карт свого клану друїдів. На стіл викладаються карти покращень трьох рівнів і карти долини двох рівнів.

Обирається перший гравець і гру можна починати.

В свій хід, стаючи активним, так би мовити, друїдом ви виконуєте послідовні дії: фаза росту, фаза урожаю, фаза скидання карт, фаза підготовки.

Причому це настільки просто і зрозуміло, що буквально після першого кола будь-хто перетворюється на  хвацького гіка, тобто друїда (чи все таки гіка? чи це одне й те ж саме?...заплутався вже).

Перша фаза - Фаза росту. Відкриваєте карти з своєї колоди, доти доки вважаєте за потрібне. При цьому уважно слідкуєте за символами занепаду на активних картках. Ці символи можуть нанести пошкодження і ви будете змушені пропустити фазу врожаю.

Фаза урожаю – в цій фазі ви підраховуєте на своїх картах символи мани і духів, і можете придбати до 2-х карт покращень, які вкладаєте в протектори з розіграними картами, створюючи тим самим ще сильніші карти в своїй колоді. Також можете придбати до 2-х карт Долини, які приносять переможні бали і/або можуть давати якісь додаткові ефекти гравцеві під час його ходу.

Фаза скидання карт – складаєте до відповідної колоди розіграні в цьому раунді карти. І остання фаза – Фаза підготовки, в якій ви викладаєте карти для наступного раунду.

Періодично, в процесі гри, завдяки символам на картах, гравці отримують з пулу переможні бали. Їх наявність, а точніше момент їх закінчення в запасі, свідчить про настання фінального раунду. Після цього проводиться підрахунок всіх отриманих балів на картах і зібраних токенах, щоб визначити найсильнішого друїда долини.

“Mystic Vale” вважається колодобудівною грою, але її унікальність в тому, що гравці не скільки комплектують собі колоди (вони постійно складаються з 20 карт), скільки створюють карти для своєї колоди, які дадуть змогу з кожним наступним раундом сильніше розкручувати механізм накопичення мани і символів духів для купівлі ще сильніших карт покращень і карт долин.

 Мені чомусь ця гра нагадала цитату Антуана де Сент-Екзюпері: «Саджаючи дуб, смішно мріяти, що скоро знайдеш захист у його тіні».

Дуже цікавий ігролад і фентезійний сетинг. На мою думку, “Mystic Vale”  варта уваги широкого кола гравців – від початківців до більш досвідчених майстрів, з різницею, що для перших вона буде хорошою і повноцінною грою, а для інших хорошим розігрівом перед серйозною грою))). До гри вже випущено декілька доповнень і є інформація, що їх, з часом, теж буде локалізовано. А це хороша причина для того щоб звернути увагу і зробити передзамовлення тим, хто ще не встиг цього зробити.

Локалізовує гру Кілогеймз і ви ще встигнете зробити передзамовлення за приємною ціною.

Автор статті - Сергій Штепа

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.