Огляд на настільну гру Космобійники

12:01 22.03.2024
Огляд на настільну гру Космобійники

Настільна гра Космобійники (Galaxy Trucker) - це захоплююча пригода, яка переносить тебе у фантастичний космос, де доведеться приміряти на себе роль рейнджера-перевізника, зібрати свій корабель і вирушити в подорож з метою заробити.

Це незвичайна суміш стратегії, головоломки та гумору. Гра-задоволення, яка подобається всім: досвідченим гравцям та новачкам, дітям та дорослим.

Гра підходить для невеликої компанії до чотирьох осіб. Рейтинг ігри на BGG – 7.5.

 

Фаза створення корабля

Партія починається із фази конструювання. Учасники отримують планшети та розпочинають будівництво своїх кораблів зі квадратних плиток.

Всі майбутні компоненти зорельотів розміщуються в одну купу долілиць. Гравці одночасно тягнуть із неї по плитці. Витягнуту плитку можна:

• Розмістити на своєму планшеті поряд з плитками, що вже викладені.

• Відкласти на майбутнє у спеціальну комірку на своєму планшеті, щоб додати її до свого корабля потім.

• Покласти на стіл горілиць між усіма гравцями. Звідти її може забрати будь-який учасник гри.

 

Як тільки один із гравців першим збирає свій корабель, на столі перевертається пісочний годинник. Іншим учасникам залишається лише хвилина, щоб завершити свої будівлі та вийти у відкритий космос.

 

Фаза польоту

Потім починається фаза подорожі, під час якої кораблі вирушають у небезпечну пригоду через космічні простори, стикаючись із різними загрозами, такими як астероїди та космічні пконтрабандисти.

Один із найбільш захоплюючих аспектів гри – це випадковість подій, яка робить кожну партію абсолютно непередбачуваною та повністю відмінною від попередньої. Одного разу тебе можуть чекати на кожному кроці контрабандисти, в іншу партію - доведеться пробиратися через щільні метеорні дощі, а в третій поїздці на шляху будуть тільки розбиті судна та мізерні планети окраїнного космосу. Твій корабель може бути атакований космічними контрабандистами або розірваний метеоритним дощем будь-якої миті. При цьому від нього відриватимуться шматки, залишаючи тебе без гармат, вантажів чи двигунів. Все це тільки додає веселощів та азарту.

 

Попри такий хаос і постійний рандом, гра все ж таки вимагає від гравців стратегічного мислення та планування. Ти повинен грамотно сконструювати свій корабель, враховуючи його міцність, ефективність та здатність упоратися з різними загрозами. Тобто створити його так, щоб збільшити свій шанс не залишитися в космосі без двигунів чи команди, а прилетіти на кінцеву точку та ще й заробити дорогою за доставку вантажів.

 

Космобійники – це гра, яка ніколи не перестає дивувати та захоплювати своїх гравців. Вона поєднує в собі веселу та видовищну подорож космосом з досить глибокою стратегією. Це азартна гра зі швидкими партіями, в якій усі гравці діють одночасно. І коли вона закінчується навіть твоїм програшем, завжди хочеться вигукнути: "Нумо грати ще одну партію!"

 

Хочеться дізнатися більше про правила гри та отримати підказки щодо будівництва корабля? Ми зібрали всі найкращі поради від досвідчених підкорювачів космосу!

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.