Про перший настолко-кемп у Рівному

20:09 12.09.2019
Про перший настолко-кемп у Рівному

Нещодавно в Україні відбулось те, про що довго точились балачки. Те, про що всі говорили, але жоден не брався організувати. Те, через що настольщики із заздрістю дивились на закордонних сусідів і питали один одного на форумах «Ну, коли ж?». Так! В Україні пройшов перший настолко-кемп! 

Вітаємо учасників із чудово проведеним часом та можливістю пограти декілька днів в круті настільні ігри. А спеціально для вас розпитаємо організатора – Миколу Федорчука про всі-всі деталі події. 

Оля: Розкажи, будь ласка, як до тебе прийшла ідея організувати «Rivne BG camp»? Чи довго ти її виношував?

Микола: Ідея кемпу зародилася ще минулої осені. Я гостював у хлопців з iGames, Олега і Сашка, в Меджибожі. Там ми також невеличкою компанією на території замку декілька днів відпочивали, грали в настолки. Потім, протягом року питання кемпу часто обговорювалось в Telegram чатику та при особистих зустрічах з друзями. Літо закінчувалось і одного дня вирішив — немає куди тягнути! Вибрав вихідні, місце і написав всім друзям.

О: Думаю, читачам буде цікаво почути декілька фактів: де відбулася подія, у що найбільше грали?

М: Хотілось вибрати комфортне місце на природі, тому мій вибір зупинився на комплексі в лісі біля Рівного – «Villa Park». Грали різне: від прототипів від Сашка Невського і Олега Сидоренка, складних євро ігор типу «Underwater Cities» до паті геймів. Хітом кемпу став — «Secret Hitler», після кожної партії був просто вибух емоцій. 

О: У вас вийшли дуже камерні посиденьки, вірно? Це було свідомим вибором не розголошувати про настолко-кемп і запросити тільки коло знайомих?

М: Посиденьки дійсно вийшли дуже домашні і лампові. Однак, до кемпу не всі були знайомі між собою. Або знайомі лише віртуально — через настільні чати, форуми і т.д. Наприклад , разом Сашею та Микитою зі столиці приїхали Костя та Денис — чудові в спілкуванні хлопці. Якоїсь реклами робити не хотілось, хотілось кемп провести в форматі — «всі свої або свої-своїх». Як на мене так і вийшло.

О: Чи плануєш ти в майбутньому організовувати ще кемпи? Якими вони будуть?

М: Дуже хочеться повторити! І чим скоріше тим краще! Будь-яка можливість пограти декілька днів підряд в настільні ігри в гарному місці, з хорошими друзями — це завжди свято! Тому кемпи точно будуть! Формат думаю буде той-же: друзі, друзі-друзів, друзі-друзів-друзів... Багато тих, кому не вдалось бути цьому кемпі , запитують коли наступний) Тому, думаю, будемо розширятися. 

О: Чи були якісь негативні моменти? Що б ти хотів виправити й ніколи не повторювати?

М: Чесно, поклавши руку на серце, можу сказати, що негативних моментів не було жодних! Кругом гарний сосновий ліс, друзі, настільні ігри, хороші і зручні номери, смачна їжа — негативу й бути не могло!

О: Ідеальний рецепт гарного відпочинку! Знаю, що на настолко-кемпі навіть був свій мерч – стильні футболки. Як ця ідея прийшла тобі в голову?

М: Я сам дуже люблю футболки з Гікосфер на яких був. Хотілось щось зробити на згадку. Один мій друг, мегаталановитий художник Alex Twin, зробив логотип. Побачивши логотип вперше, я зрозумів — я хочу таку футболку )))

О: Виглядають ці футболки дійсно круто і я думаю нагадують учасникам про гарно проведений час.
Чи можеш ти розповісти про фінансові моменти? Скільки коштувала оренда? Як розподілялися витрати серед учасників?

М: Ми орендували комплекс на 2 доби, в неділю після обіду всі почали вирушати по домівках. Житло, футболки, харчування обійшлося кожному в тисячу гривень. Житло на 12 осіб — 3500 на добу.

О: Скільки часу тобі довелося витратити, щоб все організувати?

М: Реального часу витратив дуже мало: один раз з’їздив подивився місце наживо, написав всім — запросив, напередодні кемпу поїхали закупились продуктами. Найважче , напевно було вибрати ігри, які брати з собою на кемп ))) Проте, це все дуже приємні турботи. 

О: Розкажи, чим ти керувався при виборі ігор?

М: Всі попередньо списувалися, питали один одного, що брати. Я взяв всього по трошки )

О: Як так вийшло, що в одну з ігор ви грали на більярдному столі?)

М: В будинку була велика тераса, на якій було 5 чи 6 столів, +1 більярдний. Хлопці з Хмельницького вже збирались їхати, коли біля самого виходу всі почали пропонувати зіграти ще хоч одну партію в Секретного Гітлера. Де стояли (біля більярдного столу) — там і зіграли. Правда не один, а три рази .

О: Я вже навіть зробила позначку, що треба і собі пограти в «Secret Hitler». Маю останнє питання: що б ти міг порадити тим, хто наважиться організувати наступний кемп?

М: Просто знайти зручне, комфортне, тихе місце, взяти настільні ігри, запросити хороших друзів та знайомих, для яких настільні ігри — це не лише «Монополія» і зібратись!

О: Я думаю, що після твого позитивного досвіду настолко-кемпів має стати більше.
Дуже дякую за розмову.


Кусаєте лікті, що не потрапили на «Rivne BG camp»? Тоді скоріш влаштовуйте свій, із блек джеком та різними настолками, адже за словами Миколи це вже не так страшно і складно. А ми із задоволенням поділимося вашою історією успіху після заходу.

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.