Relic Runners

14:06 17.01.2021
Relic Runners

-  Он воно!

⠀⠀І всі побігли. І я побіг.

⠀⠀Крізь дикі непролазні джунглі, через хмари мошкари та іншої летючої нечисті, прихопивши декілька наплічників з провізією, з чистими серцем і душею я біг грабувати храми давніх цивілізацій.

⠀⠀«Якісь наркомани» - сказали б бабусі біля під’їзду. «Мисливці за реліквіями» - промовив Метью Данстен і він виявився правим. Тому що його гра – його правила.

⠀⠀Отже, “Relic Runners” або «Мисливці за реліквіями»  - гра від “Days of Wonders” для 2-5-ти гравців, віком від 10 років, яка примусить їх від 40 до 80-ти хвилин нишпорити настольними джунглями у пошуках перемоги.

⠀⠀Гравці обирають собі персонажа, беруть його планшет, отримують індивідуальний бонус, притаманний саме цьому мисливцю, наплічники з провізією, ящики з інструментами і 10 стежок.

⠀⠀Всі починають з центра ігрового поля де, згідно умов гри, розташовано початковий табір і де можна поповнювати запаси.

⠀⠀Ігролад не складний. Рухаєтесь фішкою мисливця по ігровому полю і виконуєте певні дії: досліджуєте руїни і будуєте при цьому стежки, досліджуєте храми і отримуєте певні бонуси, залежно від кольору і рівня відвіданого храму, збираєте реліквії. Рухаючись вздовж річок, мисливці «прокачують» таблиці досягнень на своїх планшетах, які можна використати в будь-який момент свого ходу і отримати за це додаткові дивіденди.

⠀⠀Гра триває доти доки не буде зібрано певну кількість реліквій, в залежності від кількості гравців. Переможця визначає сума отриманих балів, які є на монетах, на частинах синіх храмів, зібраних під час подорожей і нараховується за зібрані реліквії.

⠀⠀Висновок: “Relic Runners” чудова сімейна гра де вся взаємодія між гравцями побудована на конкуренції. Немає підступності і жорсткості, що є важливим для ігор такого формату.  Кожен будує свої маршрути і стратегію накопичення балів і ніхто нікому майже не заважає. Візуально красива, ігроладно збалансована, швидка, лаконічна і цікава. Варіативніша за «Ticket to ride», більш передбачувана ніж «Catan», красива як і інші ігри  Days of Wonders.

⠀⠀Чудова гра, рекомендую для сімейного кола.

 

Автор статті - Сергій Штепа

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.