Розпакування українського Брасу

13:04 04.05.2021
Розпакування українського Брасу

Нарешті до України дістався наклад локалізованої гри Брас Бірмінгем! Не уявляю, якими силами Lord of Boards впоралися, але вони супер швидко розібрали вантаж та відправили поштою коробочки.

Розкриваємо картонну коробку — і ось вона дивиться на нас — гра з ТОП-3 світового рейтингу.

Мені подобається, що головну назву гри лишили без зміни англійською мовою, а от вже другу частину переклали.

Усі зображення клікабельні.

На зворотній стороні коробки нас зустрічає короткий опис гри, та перелік вмісту гри.

 

Сама коробка не висока — усього 5см. Товщина картону достатня, щоб не хвилюватися за її цілісність.

Прийшов час до першої приємної частини — знімаємо заводську плівку, та нарешті відкриваємо коробку з грою. Ось вони — компоненти гри, чекають, коли ними зіграють.

Запакована колода карт собою підпирала ігрові планшети, то ж при транспортуванні по коробці могли суватися лише пакетики ресурсами та токенами.

 

Почнемо огляд компонентів.

В коробку покладені у достатній кількості ще порожні пакетики — в які перекочують інші компоненти гри.

 

Колода карт запаяна у плівку. Що мені сподобалось — використовується додаткова стрічка для відкривання, то ж вам не доведеться відкривати їх ножицями, намагаюсь не пошкодити карти. Дрібничка — але дуже приємна дрібничка.

 

По окремих пакетиках розмістилися токени для переможних балів та доходу. В іншому пакетику — кольорові кубики — це наші ресурси, вугілля та метал. Окремо розташовані приємні на вигляд бочки — ресурси пива.

 

Перетягнуті стрічкою лежать планшети гравців. Товщина картону добра і друк якісний.

 

Після планшетів нас зустрічають правила гри.

 

Книжечка широка, поліграфія дуже гарна - якісний друк. А ще доволі швидко проходить запах свіжої поліграфії.

 

На початку книги правил нам дають невеликий історичний екскурс.

 

Після правил лежать, також перетягнуті стрічкою, листи токенів. 

 

А на дні коробки лежить складене поле. Денна сторона.

Та нічна сторона. Друк гарний, та спершу може скластися враження, що усе надто темне - але то вже через атмосферу самої гри.

 

Ще один приємний момент розпаковки - видавлювати усі жетони.

 

Вирубка гарна. Щоб видавити жетон - треба прикласти невеличку силу. Але жетони видавлюються прекрасно - жодних надривів. Друк жетонів теж відмінний - позиціонування зображень та вирубки ідеальні.

 

Розпаковуємо колоду карт. Як і у всіх інших компонентів - тут теж гарний друк. Карти приємні на дотик. І хоча. як то кажуть, із захистом не ті відчуття, враховуючи, що карти будуть доволі активно затосовуватися, я все ж раджу вдягти їх у протектори. У Лордів можна знайти протектори відповідного розміру - знадобиться усього 1 пачка.

 

Під час складання жетонів у пакетик - хвилювався, що можуть не вміститися. Але - розмір пакетику виявився достатнім - і усі жетони влізли усередину. А от під час складання вже повних пакетиків у коробку - знову хвилювався - щи буде достатньо простору. Колода карт у пакетику досить щільно влізла з боку стопки планшетів. Ісі інші компоненти на диво розмістилися у межах висоти коробки - тож кришка нормально закривається. Але я б радив придбати до гри органайзер - із ним і компоненти комфортно розташовані будуть, та й розкладати-складати гру буде швидше.

 

Наостанок, треба згадати, що в базовій комплектації - монетки картонні. Але, якщо ви полюбляєте щоб грати було ще приємніше - то можна придбати окремий набір фішок, що використовуються в якості грошей. З ними й виявлення порядку ходів гравців буде проходити швидше.

Особисто мені рідні ресурси достатньо приємні - певний мінімалізм кольорових кубиків та гарненькі бочки не відволікають на себе увагу. Але якщо ви дуже цінуєте зовнішний вигляд - то можна придбати і набір реалістичних ресурсів.

То ж підіб'ємо висновок. Якість локалізації Брасу на висоті. Приємно, що все більше топ-ігор зможуть нас радувати рідною мовою.

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.