"Shards of Infinity" — Уламки нескінченності, які будують ваш вечір

16:29 28.09.2022
"Shards of Infinity" — Уламки нескінченності, які будують ваш вечір

До моїх хвацьких ручок потрапила колодобудівна настолка "Shards of Infinity" і вже з розпаковки викликала гіківський захват. Коробочка зроблена не з гладкого картону, а схожа на ситець, тому перед відкриттям я робила шкряб-шкряб з насолодою. Самі карти виявились гладенькими, на моє розчарування, але яка різниця, якщо вони все одно будуть у протекторах.

Планшети героїв мають по два лічильнички, а в коробочці є достатньо місця, щоб зручно розмістити всі елементи для зберігання та підготовки до наступної гри.Це просто моя любов і захоплення, обожнюю коли такі штуки продомуються наперед.

У мене версія англомовна, але видавництво Kilogames вже зробили локалізацію, тому вибір очевидний, треба брати українською.

Про тактильні враження трошки розповіла, тепер погнали до загальних.

Сюжет гри захопливий, ми потрапляємо у космічні війни з кіборгами, супер машинами та темним майбутнім. Ігровому світу приходять гайки і не метафоричні, а реальні. Машина, завдяки якій світ був поневолених тисячі років, знищена. Її уламки розкидані по всьому всесвіту спричинили апокаліпсис, а планети куди вони попали перетворилися на попіл. 

4 героя (або менше у гру можуть грати від 2 осіб)  з різних частин всесвіту ведуть свої фракції на пошуки уламків, щоб отримати силу надбогів та загарбати світ у свої руки. Вже відчуваєте напругу за ігровим столом? Тоді рухаємось далі до механіки. Ви не розчаруєтесь.

Механіка дуже проста. Кожен гравець набирає особисту колоду під час гри і з загального "торгового" ряду під час свого ходу.  Тому є велика ймовірність, що ця гра буде абсолютно не схожу на попередню, навіть якщо ви оберете однакову тактику.

Є три фази ходу: 

- Фаза гри

- Фаза атаки

- Фаза завершення 

У першій фазі ви готуєте своє поле, добираєте якісь карти, активуєте здібності ну і по класиці.

У другій, як не дивно, атакуєте 

А в кінці прибираєте зайві карти у власний скид і добираєте 5 нових зі своєї колоди. Все, можна передавати хід далі. 

Хто перемагає? Коли у гравця закінчуються поінти здоров'я, він вибуває з гри. Коли залишиться лише один гравець гра закінчується, цей щасливчик перемагає, вся сила Машини у його руках, тож можна і перекусити. 

Трошки суб'єктивщини. Подібних ігор у моїй колекції небагато. Для новачків вона може бути заскладна, а фани можуть просто не любити подібні жанри. Інколи вона затягується і стає трошки нудно, особливо тим гравцям, які вже вилетіли з гри. Ця гра мені схожа на "Star Realms" ("Зоряні Імперії"), але завдяки цікавим артам, яскравим персонажам і сюжетику сподобалась більше. Гра займає почесне місце серед настолок для невеликих компаній.

Пограти принаймні разочок варто, щоб зрозуміти чи це твоє, а може всесвіт Машини затягне і вас. 

P.S. Собаки не дуже добре грають в гру, але все одно намагаються перемогти.
 

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.