Що я думаю про CosmicEncounter 🧐. Космічна гра, яку захочете зіграти ще раз.

10:34 26.10.2022
Що я думаю про CosmicEncounter 🧐. Космічна гра, яку захочете зіграти ще раз.

Cosmic Encounter це гра, яка пройшла через роки, вона старіша за більшість ігор, які ви знайєте. Чому? Тому що видана вона була близько 4️⃣5️⃣ років тому і має вже 4️⃣2️⃣ видання, проте це не заважає їй бути топовою грою 👍.

Гра розрахована від 3 гравців, але цікаво її грати хоча б від 4, тому що у фазі союзів, треба шукати союзників і якщо гравців більше, то і союзи цікавіші. Тут вам не прийдеться сидіти в своєму планшеті і щось будувати, міняти одне на друге і так далі, в цій грі вам треба активувати свій скіл дипломата 🧑‍🎓 на максимум, адже впродовж гри ви будете домовлятися, блефувати і переконувати інших задля власної вигоди.

Тепер давайте по пунктам

1. Красива 🌻

У Косміка є свій стиль, тут 5️⃣1️⃣ раса прибульців і всі вони різні, але в одному стилі. Структура планшета персонажа і карт ідеальна, нічого зайвого, вся необхідна інформація розташована на своїх місцях. А пластикові космічні кораблі то любов, вони напівпрозорі і блискучі, їх можна чотко складати один на одного. Всі інші компоненти також гарної якості.

2. Емоційна 🤌

Тільки кілька ігор можуть в мене викликати такі емоції. Чи було з вами таке, що ви маєте якийсь секретний план, який принесе вам перемогу і він от-от виконається, але треба переконати суперника зробити якусь дію, або намагатися налаштувати інших суперників один проти одного, або заставити їх думати, що вам треба одне, а насправді інше. Під час такого ви намагаєтеся бути спокійним, виваженим і безтурботним, але по факту тиск вже піднявся, нога нервово підскакує і хочеться засміятися. Саме такі ігри я люблю, там де ти переживаєш за кожен хід, тобто не прораховуєш цифри, а намагаєшся зметикувати, який крок зробити наступним, щоб не підставити себе.

3. Легка в розумінні 😎

Короткі фази, які є на планшетах завжди нагадують гравцям, що йде далі. Хоч фаз і 8, проте всі вони короткі. Одна дія на фазу, десь чуть-чуть більше. Новачки після першого разу хочуть зіграти ще і вже можуть грати на рівні з іншими гравцями. Правила написані якісно, є багато ілюстрацій з поясненнями.

4. Рандомна і реіграбельна 🎲

Так, тут є рандом і він відчутний. Якщо тобі не зайшли карти і расова сила прибульця не дозволяє ті карти якось зливати, то бувають ситуації, що треба якось викручуватися. Але ж саме це вимагає від тебе придумувати якісь неймовірно секретні плани, щоб потім в фіналі зробити камбек. Тут рандом з картами трохи контролюється фазою союзів, де можна добирати карти, якщо звісно виграєш, а ще картами переговорів, якщо звісно їх не провалити. А реіграбельність полягає у персонажах. Як на мене то фішка гри. Їх багато, але всі вони цікаві і потрібні. Мені цікаво, як їх створювали, бо кожна расова сила, це дійсно СИЛА. Ти дивишся на одного прибульця і такий: "Ого, він прям крутий", а потім на іншого і такий: "Невже таке можна робити, та це ж імба". Якось так.

5. Блеф, азарт і підсирання (вибачте на слові) 😈

Я просто обожнюю пропонувати переговори і в результаті зіграти карту атаки. Цей момент просто незабутній. Просто коли ви граєте карту атаки проти карти переговорів, то ви зразу перемагаєте, але при цьому суперник у вас забере трохи карт, але це в порівнянні з захопленою колонією і розчарування суперника ніщо. Інколи я пропоную переговори, а суперник чесно відповідає, що немає такої карти і я відповідаю, що в мене також її нема. Було ще таке, що я погрожував скасувати расову силу суперника, якщо той не візьме мене в союз (насправді тоді в мене була та карта, але могло і не бути). Саме оцей азарт, блеф і дипломатія мені подобаються, тоді партії запамятовуються і стають веселими. Але треба бути обережним з гравцями, які ображають, адже приводів для цього буде багато. Але я скажу так, не ображайтеся в іграх, це просто гра, вона створена для того, щоб в неї грати, а виграш це вже бонус.

✅ Плюси

- Красива

- Емоційна

- Легка в розумінні

- Реіграбельна

- Круті персонажі

- Інтенсивна взаємодія

- Має кілька модулів, які можна додавати для варіативності

❌ Мінуси

- Не локалізована!!!

- Відкривається лише від 4 гравців

- Хто не любить рандому, то певно ще він.

👉Якщо хочете подивитися відео-огляд на цю гру, нижче буде посилання. В якихось наступних відео зніму огляд про доповнення, тому щоб не пропустити, можете підписатися. Якщо вам подобаються мої огляди і пости на тему настільних ігор і ви б хотіли мене підтримати, то маю ще Patreon, де для патронів підготував файні фішечки і можливість виграти настолочку.

YouTube - https://www.youtube.com/channel/UC45MtZ1PSm5BzRwYujS2Hcg

Patreon - https://www.patreon.com/ihorko

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.