The Kickstarter TIMES 02.03.2021

11:14 02.03.2021
The Kickstarter TIMES 02.03.2021

Дядя Женя з каналу Ігролігво підготував вам списочок добірних настільних ігор, на які от прямо зараз збирають грошенята на Kickstarter.

 

Dawn: Build a village or build your fortune

Гра із дуже прикольними ілюстраціями і не менш прикольною механікою. Всі гравці розігрують карти з руки долілиць, роблячи внески у розбудову села та захист від загроз або заради спеціальних дій кожної карти. Гра починається як кооперативна, проте у будь-який момент гравець може вирішити стати «зрадником» і почати саботаж проєктів та накопичення власного багатства. І наприкінці гри або всі «хороші» побудують всі необхідні будівлі села та кооперативно виграють, або виграє найбільш багатий зрадник.

Гра підійде всім, хто любить таємні ролі та напівкооперативний кризовий менеджмент.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $20
– делюкс версія: $35
– делюкс версія + преміум аксесуари: $65

Кінець кампанії: 15 березня 2021.
Планована дата розсилки: листопад 2021.

 

 

Chamber of Wonders

Вікторіанська Англія захоплюється окультизмом, тож у цій грі ви цим активно будете користуватись, збираючи набори дивних артефактів ти виставляючи їх у своєму «музеї». Локації та контакти на кожну гру обираються випадково, що забезпечує реіграбельність, гра пропонує цікаві варіанти маніпуляцій картами, включаючи елементи драфту та міні-ігор. А також у грі присутні тривимірні компоненти, що не дивно, бо один з авторів гри створив чудову та унікальну Potion Explosion.

Гра підійде любителям стильних ігор на збір сетів.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $29
– делюкс версія: $39

Кінець кампанії: 11 березня 2021.
Планована дата розсилки: жовтень 2021.

 

Regency

Всім відомо, що який би ти не був крутий лідер нації, твоя сила – це твоя команда. От власне у цій грі ви зможете перевірити, наскільки ефективно ви можете формувати команди, використовуючи свій вплив та стратегічне мислення. Regency – гра про побудову табло та збір сетів, і кожен громадянин, якого ви приведете до свого двору, принесе вам додаткові сили та здібності. Але карт впливу у вас на руках дуже небагато, і їх ви можете або скидати як ресурс впливу, або грати їх дії, але тільки тоді, коли у вас в команді вже є відповідний персонаж.

Гра підійде всім любителям маніпуляцій картами, побудови табло, збору сетів та штовхання за найкраще та найсмачніше.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $25

Кінець кампанії: 12 березня 2021.
Планована дата розсилки: жовтень 2021.

 

Lawklivya: Vengeance

Повністю кооперативна гра про розбудову замку, прокачку воїнів та захист від монстрів. Але гравці займаються кожен своїм замком та гарнізоном, тож їм доведеться розподіляти ресурси та кооперуватись, створювати зброю та тренувати воїнів, а коли прийде монстр – пропонувати союзним замкам ресурси, щоб ті прислали когось із своїх бійців на допомогу. Тож механічно тут є і видобуток ресурсів міплами-робітниками, і прокачка замку, і елементи tower defense (захист вежі). Такий собі анти-Манчкін із єврогеймовою ноткою.

Гра підійде тим, хто любить розбудовуватись, прокачуватись, та разом з друзями долати перешкоди.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: CA$49 (приблизно $39)

Кінець кампанії: 17 березня 2021.
Планована дата розсилки: вересень 2021.

 

Wutaki

На перший погляд це легенький та позитивний єврогейм. На другий погляд – все ще єврогейм, але вже не такий легенький. На третій погляд – та де ж він милий?! Неймовірно інтерактивна боротьба за ресурси, таємні цілі та здібності, асиметричні можливості гравців прямо зі старту, різні види робітників (безкоштовні і не дуже), яких ще й супротивники можуть захопити, монстр, якому треба робити підношення, метеорит, якому можна допомогти прилетіти і зробити біґ бада бум, прискоривши гру та ще й очок нахапати при цьому! І все це із яскравими та позитивними ілюстраціями!

Гра підійде любителями єврогеймів із жорстким протистоянням.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: €45
– повна версія з доповненнями: €60
– повна версія з доповненнями і преміум компонентами: €84

Кінець кампанії: 17 березня 2021.
Планована дата розсилки: грудень 2021.

 

Centurion

Уявіть, що Онітама та Варчест оженились, і у них народилось дитя, яке підросло і вирішило, що воно - хардкорний варгейм. Уявили? Ну от дитя це звати Centurion. Від Онітами у нього невеличке поле із квадратною сіткою, унікальні можливості руху, атаки та захисту, що змінюються на альтернативні після кожної дії. Але тут всі дії нанесені прямо на тайлі юніта, а зміна виконується простим його перевертанням. А від Варчеста у нього механіка витягання юнітів з мішечка. Але за рахунок складності деяких дій та вибору, чи діяти військами, що вже на полі, чи виводити нові, гра починає виглядати, як досить глибокий абстрактний варгейм.

Гра підійде всім, хто любить тактичну глибину та не боїться абстрактності.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра з додатковими тайлами: $40
– базова гра з додатковими тайлами і преміум компонентами: $60

Кінець кампанії: 3 березня 2021.
Планована дата розсилки: жовтень 2021.

 

Pagan: Fate of Roanoke

Неймовірно цікава за концепцією асиметрична дуельна гра, у якій один гравець керує мисливцем на відьом, а другий – власне відьмою. Найбільш цікаве те, що тільки відьма знає, який із дев’яти селюків – вона, а от мисливцю це треба ще й вирахувати. І якщо він буде баритись, відьма встигне нормально так прокачатись та напаскудити. Різні здібності селюків, допити, захоплення ключових локацій, прокачка власних здібностей, плюс можливість переформування колод обох гравців, все це робить гру досить унікальною.

Гра підійде любителям асиметричних дуельних ігор із хитрощами, махінаціями та блефом.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: €40
– базова гра з доповненнями: €60

Кінець кампанії: 30 березня 2021.
Планована дата розсилки: квітень 2021.

 

CULTivate

Швидка та весела гра про створення власного містичного культу. Де факто це абстрактна гра на побудову паттернів, маніпуляції різнокольоровими міплами та підстави іншим гравцям. Мета гри – набрати якомога більше «дорогих» послідовників, у тому числі за рахунок обміну за відповідним курсом, активувати спеціальні дії, позбутися детективів (бажано перемістивши їх до інших гравців) тощо. Гра пропонує простенькі, але яскраві ілюстрації, нескладні правила, швидкий та веселий ігролад.

Гра підійде всім любителям абстрактів на побудову паттернів із можливістю паскудити іншим гравцям.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $35

Кінець кампанії: 29 березня 2021.
Планована дата розсилки: жовтень 2021.

 

Cult of the Deep

У цій грі від 4 до 8 гравців стають лідерами темних культів, і у кожного є секретна роль, персонаж та сильний одноразовий артефакт. Гра йде на кастомних кубах, які гравець кидає та розподіляє по різних позиціях, наносить пошкодження, захоплює локації. Цьому можуть активно заважати інші гравці, навіть у ваш хід. І навіть якщо вашого персонажа вибили, ви не йдете в іншу кімнату втичити в мобілку, а продовжуєте грати за рейдерів.

Гра підійде всім любителям секретних ролей, дедукції та прямого протистояння.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $35
– базова гра + преміум компоненти: $60
– повний комплект (ще більше преміум компонентів): $90

Кінець кампанії: 4 березня 2021.
Планована дата розсилки: грудень 2021.

 

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.