The Kickstarter TIMES 10.07.2021

20:04 10.07.2021
The Kickstarter TIMES 10.07.2021

Дядя Женя з каналу Ігролігво підготував вам списочок добірних настільних ігор, на які от прямо зараз збирають грошенята на Kickstarter.

 

Scarface 1920

Один з найбільш амбіційних та розпіарених проєктів зараз на Кікстартері, що має всі шанси доповзти до одного мільйона доларів зборів. Від одного до чотирьох гравців відправляються у 1920-ті роки, кожен у ролі боса кримінального угруповання Чикаго з метою стати найбільш успішною та заможньою організацією. В основі гри – поєднання механік побудови колоди та розміщення робітників на полі (привіт, Дюна: Імперіум!). Проте специфічний підхід до менеджменту робітників та боса плюс зашкалююча багатоплановість можливих дій роблять гру досить унікальную. По-перше, самі робітники-бандити будуть вам доступні не одразу, а мають пройти три етапи (рекрути, база, штаб-квартира), і це теж робиться завдяки зіграним картам. По-друге, варіантів доручень своїм посіпакам просто безліч! Ви зможете наймати нових ділерів (а саме через них продаються нелегальні товари: зброя та алкоголь), відкривати нові роботи, що мають умови можливого виконання, продавати товари, наймати нових помічників та підкуплених суддів чи легавих (колодобудівний аспект), і чи не найголовніше – перемістити ваших бандюків разом з автомобілями по районах Чикаго, щоб отримати контроль над прибутковими бізнесами. Отут найбільше всього конфліктів і можливо, бо потенційно можна не тільки віджати бордель, казіно чи нічний клуб, а ще й відхопити якісь ресурси, що інша банда зберігала просто на полі. Крім того, ваш бос постійно прокачується, збільшуючи власну силу, а паралельно ще й збільшуючи можливості по контролю тих чи інших активів. Але проблеми виникають не тільки через дії інших банд, бо кожна нелегальна махінація збільшує інтерес федералів. І коли трапляється рейд краще б вам бути білим і пухнастим, щоб не втратити забагато цінних активів. Тож загалом гра справляє враження повноцінного симулятора чиказької банди 20-х років.

Гра сподобається всім любителям економіко-кримінальних конфліктів.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: €99
– базова гра + преміум компоненти: €139

Кінець кампанії: 15 липня 2021.
Планована дата розсилки: червень 2022.

 

Alien Petshop

Один із наймиліших поточних проєктів на Кікстартері. Від 2 до 4 гравців стануть власниками космічних зоомагазинів, у яких вони будуть піклуватись про інопланетні чудернацькі створіння. Ви будете купляти робітників (кубики) і монстриків (карти), кидати куби та використовувати їх для активації здібностей магазину або самого створіння. А ще куби-робітники можуть і налажати, і тоді трапляються неприємності (слиз, вогонь тощо). І це теж доведеться швидко та ефективно вирішувати. А згенерований прибуток ви знову будете інвестувати у нових робітників чи ще крутіших монстриків. Тож загалом це гра про менеджмент активів: кубиків, грошей та самих монстрів. Але ну яка ж вона гарненька!

Гра сподобається всім любителям візуально приємних сімейних ігор із кубами та милими створіннями.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: €39

Кінець кампанії: 15 липня 2021.
Планована дата розсилки: лютий 2022.

 

Age of Dogfights: WWII

Було вже чимало спроб зробити варгейм про повітряні бої, і вдалі, і не дуже. Головна проблема, з якою стикались автори, це симуляція бою у трьох вимірах. І от саме в рамках даного проєкту було використано досить цікавий підхід: кожен літачок не тільки розміщується на стійках різної висоти, але ще й має можливість задирати/опускати ніс або нахилятись в сторони. Додаємо поле із сіткою з трикутників, реалістичну систему переміщень у просторі, планшети стану літаків з купою регульованих характеристик, унікальних для кожного літака (ще й з крутими циферблатами), нескладні бої із стандартним кубиком і табличкою результатів стрільби, і отримуємо глибокий, візуально приємний, досить реалістичний симулятор повітряних боїв.

Гра сподобається любителям варгеймів про літачки у трьох вимірах.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $58
– базова гра із зібраними компонентами: $70

Кінець кампанії: 12 липня 2021.
Планована дата розсилки: березень 2022.

 

First Ascent

Неймовірно цікавий та дещо нестандартний проєкт. Кожен гравець - це секелелаз, що використовуватиме різноманітні здібності й спорядження, щоб не тільки подолати круту скелю, а ще й досягнути певних цілей (як відкритих, так і таємних). Кожен елемент скелі потребує певного набору здібностей або ресурсів, проте інші гравці можуть блокувати ваш шлях або зменшувати «цінність» певних ділянок, коли проходять по них першими. А пройдені ділянки кожен скелелаз буде помічати персональною мотузкою. Крім того, зіграні карти здібностей можуть запускати спеціальні дії, а коли вони накопичуються на планшеті, ще й поступово надають постійні здібності. Гра виглядає в міру конфліктною, відчувається і як перегони, і як збір сетів, і як єврогейм із маніпуляціями ресурсами і переможними балами.

Гра сподобається любителям тематичних настолок із маніпуляціями картами-ресурсами, таємними цілями, особливими здібностями і навіть прокачкою персонажа.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $49

Кінець кампанії: 15 липня 2021.
Планована дата розсилки: серпень 2022.

 

Forests of Pangaia

Яка ж вона гарна! Тут є дерев’яні дерева, які реально ростуть за рахунок додавання верхівок одна на одну! Ви розширюєте свій ліс, вирощуєте дерева, збираєте есенцію життя та висаджуєте зернятка на нових територіях. Основна мета гри – провести якомога більше ритуалів, фактично це означає висадити певні конфігурації дерев. Додаткової варіативності дій додає можливість подорожувати по мапі вашим «духом», щоб озеленити віддалені території. Тож загалом гра справляє враження спокійної, милої, навіть медитативної, проте не без певної тактичності. Ну і головне… Яка ж вона гарна!

Гра сподобається любителям мінімальної конфліктності та відчуття росту та розширення.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $49
– базова гра + преміум компоненти: €55

Кінець кампанії: 16 липня 2021.
Планована дата розсилки: березень 2022.

 

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.