The Kickstarter TIMES 11.10.2021

18:44 11.10.2021
The Kickstarter TIMES 11.10.2021

Дядя Женя з каналу Ігролігво підготував вам списочок добірних настільних ігор, на які от прямо зараз збирають грошенята на Kickstarter.

 

Quests & Cannons: The Risen Islands

Гра на морську тематику у на перший погляд милому фентезійному світі. Тут тобі і контракти на товари, і квести, і бої, і прокачка свого кораблика, плюс модульне гексове поле і унікальні здібності кожного капітана. Це як Merchants & Marauders, але із ще більш інтуїтивними правилами та реіграбельністю. Як і має бути у пісочницях, гравці самі обирають, на чому будуть фокусуватись і наскільки будуть конфліктувати з іншими гравцями. Автори заявляють, що це перша частина трилогії і що наступні серії значно розширять можливості гри як новими механіками, так і окремою кампанією. Ціна на перший погляд здається трішки завищеною, але коли роздивишся, скільки компонентів у коробочці та якої вони якості, тоді стає зрозуміла, що ціна більш ніж прийнятна. Бо тут тобі і двошарові планшети, і дерев’яні кораблики, і кубики, і сила силенна всіляких жетончиків. Хоча головне – непереускладнений ігролад, що дозволяє швидко застрибнути на місток свого галеону та вже з другого-третього ходу починати вибудовувати свої багатоходові плани й стратегії.

Гра сподобається всім любителям пісочниць на фентезійну та морську тематику.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $60
– базова гра + преміум компоненти: $100

Кінець кампанії: 16 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: грудень 2022.
 

One Deck Galaxy

One Deck Dungeon свого часу завоєвала серця любителів кидати кубики та маніпулювати ними, щоб долати все складніших монстрів фентезійного підземелля. І от тепер ми зможемо робити те саме, але більше й краще, а головне – у космосі! Серед головних відмінностій (окрім космічної тематики) – це додаткові механіки використання навіть «слабких» кидків кубиків для більш стратегічного планування наперед. Плюс прокачка своїх здібностей, що виглядає майже як 4Х стратегія із дослідженням космосу, розбудовою, наукою тощо. Причому і «поганці» поступово прокачуються та збільшують міць, тож час тут теж не на вашому боці. Тож загалом гра і справді виглядає як «розширена та доповнена» версія і без того дуже непоганої гри.

Гра сподобається всім любителям кооперативного кидання кубів у космосі.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $25
– делюкс версія гри: $45

Кінець кампанії: 15 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: травень 2022.
 

Stefan Feld City Collection

Набір з чотирьох єврогеймів культового дизайнера Стефана Фельда, ігри якого роками міцно сидять на верхніх щабелях ігрових чартів. Вписавшись у цю кампанію ви зможете отримати будь-яку комбінацію з цих ігор, класичних чи делюксових версій, а саме: Marrakesh, New York, Hamburg (перевидання Bruges) і Amsterdam (перевидання Macao). Я не буду розписувати деталі й механіки кожного з цих шедеврів, бо це Фельд, і цим все сказано. Тут є все на будь-який смак: і драфт, і воркер плейсмент, і пул кубиків, і карти дій, і розбудова, і багато всього іншого. Плюс можливість зануритись у атмосферу улюблених мегаполісів.

Ігри сподобаються всім хардкорним єврогеймерам.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– всі чотири гри - класичні версії: $295
– всі чотири гри – делюкс версії: $495
– всі чотири гри – делюкс версії + додаткові делюкс компоненти: $690

Кінець кампанії: 18 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: червень 2022.
 

Keep the Heroes Out

Неймовірно приємна та мила гра про захист накопичених чесною працею скарбів від ненажерливих «героїв», що лізуть у твоє затишне підземелля. Допомагати тобі в цьому будуть різноманітні посіпаки (скелети, ящірколюди, слизовики тощо), які будуть захищати підземелля та виганяти всіх цих порушників підземного спокою. Тож це кооперативна гра, із дуже нескладними правилами, проте з купою всього цікавого: тут і побудова колоди, і карти з варіантами дій, різні здібності посіпак, різні властивості героїв, різноманітні сценарії тощо. Додаємо до цього кілька рівней складності плюс неймовірно приємні мультяшні ілюстрації і отримуємо просто чудову гру «за поганців», що підійде як для хардкорних настольщиків, так і для сімейних посиденьок.

Гра сподобається любителям милих фентезійних кооперативів.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $50

Кінець кампанії: 19 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: серпень 2022.
 

Lost Empires

Я вже писав про цю гру ще у квітні цього року, проте тоді проєкт закрили на допрацювання. І от знову відкрита кампанія, тепер ще й з додатковими плюшками! Нагадаю, що брати Пай колись вже зробили шикарну візуально та приємну ігроладно колодобудівну Terrors of London. І от тепер вони відправляють гравців у космос, де ті зможуть відчути себе лідерами у планетарному протистоянні армій. У грі присутні і побудова колоди на партію, і контроль локацій, і бої із використанням кубиків. Крім того, у порівнянні із попередньою версією, тепер є режими для соло гри і додаткові режими для 3-4 гравців. Хоча в основі своїй Lost Empires - це дуельна гра, все одно такі режими – це приємні бонуси.

Гра сподобається любителям боїв за контроль локацій із побудовою карткової колоди.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра (тільки для 2-х гравців): $25
– базова гра + доповнення для соло та 3-4 гравців: $45

Кінець кампанії: 19 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: липень 2022.
 

SSO: Second Edition

S.S.Omega – космічний корабель, що виконував важливу для людства місію. Але вся його команда загадково зникла. Тож від одного до шести гравців утворять рятувальну команду, що має вияснити, що трапилось, а головне – самим вижити протягом виконання своєї місії. А це не так просто, бо на кораблі повно технічних проблем, які потребують негайного вирішення. Крім того серед членів команди теж можуть виявитись зрадники, що заради своїх власних цілей можуть нашкодити команді. Тож це напівкооперативна гра, у якій загальна місія у всіх одна, але кожен має свої цілі й умови виграшу. Гравці постійно будуть стикатись із нестачею кисню (а дихати членам команди треба постійно, як це не дивно!), втратою моралі, різноманітними подіями тощо. Крім того, місій у грі декілька, кожна з них представлена своєю унікальною колодою карт. Це має забезпечити достатню реіграбельність. Перша редакція гри була сприйнята ігровою спільнотою досить прохолодно, але здебільшого через візуальні нюанси та непросту для розуміння книгу правил. Сподіваємось, що у другій редакції все це буде враховано. Зважаючи на невисоку ціну це й справді може виявитись досить непоганою грою про виживання у космосі.

Гра сподобається любителям напівкооперативних космічних виживалок.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: £11
– базова гра + делюкс-доповнення: £25
– повний набір (з 5 додатковими місіями): £45

Кінець кампанії: 20 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: липень 2022.
 

The Stuff of Legend

Іграшкові герої будуть рятувати дитину, викрадену містичним поганцем? Де ми це вже чули? Точно, це ж було у Stuffed Fables! Так що, ця гра – саме така? Абсолютно ні! По-перше, тематично гра заснована на графічній новелі, що вважається бестселером, тож для когось це буде повернення до улюбленого всесвіту. По-друге, вона абсолютно інша механічно – замість книги історій тут присутнє поле із випадковими подіями, по якому герої пересуваються групою, намагаючись знайти потрібний «вихід», паралельно долаючи незгоди та відбиваючись від поганців. Ну і головне – у команді є зрадник! Дії гравці виконують картами, яких дуже обмежена кількість, і часто для виконання тієї чи іншої дії не буде вистачати потрібних карт, тож хтось інший з команди має допомогти. А зрадник може цим непогано так маніпулювати, як картами, так і інформацією про те, куди героям треба йти. До того ж у кожного героя є свої сильні і слабкі здібності, а головний поганець з часом збільшує свою міць та силу його посіпак. Плюс додатковий трек «дитини», що поступово «віддаляється» від героїв, погіршуючи їх можливості щодо карт у руці. І допомога картами від інших гравців, і система лояльності ігроладно чимось навіть нагадують протистояння людей і сайлонів у Battlestar Galactica, хоча у The Stuff of Legend роль зрадника може навіть перейти до іншого гравця протягом гри. Ну і на додаток – це гра від іменитого дизайнера Кевіна Уілсона, відомого за такими хітами як Descent, Arkham Horror, Cosmic Encounter тощо, тож однозначно варта уваги.

Гра сподобається любителям кооперативних ігор зі зрадником.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $70
– базова гра + мініатюрки героїв і делюкс компоненти: $99

Кінець кампанії: 21 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: червень 2022.
Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.