The Kickstarter TIMES 15.03.2021

11:05 15.03.2021
The Kickstarter TIMES 15.03.2021

Дядя Женя з каналу Ігролігво підготував вам списочок добірних настільних ігор, на які от прямо зараз збирають грошенята на Kickstarter.

 

Monuments

На перший погляд може здатись, що це просто гра на маніпуляцію ресурсами для того, щоб першим побудувати п’ять рівнів свого монументу. Проте коли трішки придивитись, то ми бачимо багатопланову й масштабну гру про розбудову власної цивілізації. Так, монументи важливі: вони зумовлюють кінець гри, приносять очки, та й просто шикарно виглядають на столі (особливо повноцінні тривимірні у делюкс версії). Але ж окрім них ми бачимо: велику хексову карту світу, п’ять видів основних плюс п’ять видів додаткових ресурсів, сім видів міплів та будівель, квести, персональні планшети, асиметричні бонуси (відкриті й таємні) тощо. І при всьому при цьому сам ігровий хід дуже простий та швидкий: у тебе десять карт дій, ти обираєш одну і виконуєш або повертаєш всі раніше використані карти дій назад. При чому карти дій теж можна апгрейдити, що збільшить можливості твоєї цивілізації, та ще й додаткові очки принесе. І недостатньо просто першим добудувати свій монумент, ще треба перемогти по очках, а вони нараховуються майже за все: монументи, контроль території, населення, ресурси, квести тощо. Аж десять різних категорій для нарахування очок! Тож це відносно проста механічно, проте глибока та масштабна гра про розвиток та прокачку.

Гра підійде всім любителям розбудовувати цивілізація та штовхатись за контроль та ресурси.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: €39
– делюкс версія: €69
– делюкс версія + преміум компоненти: €99

Кінець кампанії: 2 квітня 2021.
Планована дата розсилки: грудень 2021.

 

The Heart of Cthulhu 🐙 Card Game

У цій грі ти станеш капітаном морського судна, що намагається не тільки вижити у небезпечних та містичних водах, перемагаючи монстрів та долаючи перешкоди, але ще й надибати якомога більше скарбів та корисного спорядження. Тож фактично це гра про дослідження морських локацій, про несподівані події, злих монстрів, містичні прокляття та прокачку свого корабля і здібностей. Гра пропонує оригінальні авторські ілюстрації у трьох колодах по 110 карт. А бої на кубах забезпечать чимало цікавих та небезпечних епізодів. А якщо вам зустрінеться сам Ктулху, то всі гравці мають об’єднатись та разом подолати його, щоб отримати винагороду, інакше всім буде непереливки!

Гра підійде любителям морських пригод у всесвіті Лавкрафта.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $28
– гра із додатковими аксесуарами: $65 / $95

Кінець кампанії: 29 березня 2021.
Планована дата розсилки: квітень 2021.

 

Clash of the Ardennes

Абстрактний варгейм із вельми оригінальною механікою. Вся гра проходить на семи «вулицях» - лініях, що поєднують сторони супротивників. І кожен гравець по черзі викладає зі своєї сторони тайли юнітів різного розміру, поступово вибудовуючи «колону» та наближаючись до ворога. Загалом у тебе є певна кількість очок дії на хід, які ти можеш розподіляти, як заманеться: на викладання, просування чи прибирання тайлів юнітів. А от коли колони гравців зустрінуться на одній вулиці – станеться бій, що за принципом камінь-ножиці-папір знищить частину юнітів у колоні одного з бійців. Звучить дуже просто, але перцю додають таємні цілі на кшталт «Захопи центральну вулицю тільки чотирма юнітами та ще одну будь-яку вулицю». Тож тактичної глибини гра пропонує чимало. Ще й ілюстрації приємно радують.

Гра підійде любителям швидких та оригінальних тактичних двобоїв.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: €29

Кінець кампанії: 3 квітня 2021.
Планована дата розсилки: лютий 2022.

 

Gift of Tulips

Неймовірно яскрава гра про фестиваль тюльпанів. Ви збираєте букетики з кольорових карт, що принесуть вам переможні бали наприкінці гри. Проте вся хитрість тут у тому, як іде хід: ти береш одну карту і вирішуєш, як її грати, а потім береш ще одну карту, але дія з нею вже має бути інша! І доведеться обирати, чи додати той тюльпанчик у свій букетик, чи у букетик іншого гравця, чи змінити цією картою розстановку пріоритетів на загальному ринку тюльпанів. По жанру, яскравості та атмосфері цю гру можна поставити в один ряд із Herbaceous та Lotus.

Гра підійде любителям швидких та яскравих карткових ігор на збір сетів та маніпуляції ринком.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $19

Кінець кампанії: 26 березня 2021.
Планована дата розсилки: лютий 2022.

 

Theurgy

Більше ареа-контролів богу ареа-контролів! Крім того, у цій грі ти власне сам і будеш грати за одне з божеств, що намагається поширити свій вплив на простих смертних жителів фентезійного королівства. У цьому тобі будуть допомагати твої послідовники, що будуть нести слово твоє від поселення до поселення, будувати храми та битись із монстрами, яких будуть призивати інші божества, виключно через заздрість та дріб’язковість. Тож готуйся поширювати свою власну релігію, творити чудеса та закликати страшних тварюк, виключно заради всеосяжної гармонії та благодаті! На додаток у гру одразу включений режим автоми, що дозволить грати соло.

Гра підійде любителями штовхатись за території, захоплювати їх і контролювати, а також паскудити іншим гравцям.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова версія гри: £39
– версія гри із преміум компонентами: £69

Кінець кампанії: 31 березня 2021.
Планована дата розсилки: вересень 2022.

 

SINS: Spawn of Minions

На перший погляд це ще одна колодобудівна гра на комбінації та бої. Тут є стандартний вже для цього жанру ринок з п’яти карт, простенька стартова колода, до якої потім додаєте куплене з ринку, атака та захист. Проте є і свої нюанси. Всі карти мають «масть», що відповідає одному з семи гріхів, а також свої «слабкості». Тож коли ви атакуєте, а супротивник захищається, ви можете «пробити» його захист, якщо зіграєте карти, що відповідають слабкостям. А от коли вже пробили захист, супротивник отримує не пошкодження, а карти у так звану «колоду відчаю». І щоб справді виграти гру, доведеться десь протягом гри ризикнути й перевірити «статус відчаю», сподіваючись, що там сумарно вже достатньо накопичилось.

Гра підійде любителям будувати колоди та комбити здібності у темному фентезійному світі.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– три бойові колоди: €49
– шість бойових колод: €89
– шість бойових колод + три доповнення: €139
–шість бойових колод + три доповнення + делюкс аксесуари: €199

Кінець кампанії: 23 березня 2021.
Планована дата розсилки: січень 2022.

 

High Noon

Це одна з тих ігор, що викликають дуже змішані відчуття. Спочатку дивишся і думаєш: «Ой, ну знову якийсь дуельний скірміш міньками, ну було ж уже неодноразово!» А потім починаєш роздивлятись і такий: «Хм. Ну ок, Дикий Захід, ковбої та банди, такого не так вже й багато… О, ящики зі спорядженням прямо на мапі… Асиметричні колоди, норм… Бій без кубів?!» І гра відкривається з іншого боку. У тебе чотири бійця, спочатку рухаєшся всіма, а потім кожен може виконати аж одну дію. А деякі дії – тільки картами, при чому певні карти – тільки для певних персонажів. Та й бій тільки картами, при чому можна надибати непогані стволи прямо в процесі бою, і патрони особливі, і різноманітне спорядження, яке навіть із вже вибитих персонажів можна знімати. Тож при всій своїй на перший погляд простоті це тактичне протистояння може видатись вельми цікавим, тактичним та неповторним від гри до гри, особливо якщо накупити додаткових колод.

Гра підійде любителям заруб міньками на мапі один на один із лутанням та оригінальною картковою бойовкою.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $28
– базова гра + 2 доповнення: $97
– базова гра + 4 доповнення: $130

Кінець кампанії: 30 березня 2021.
Планована дата розсилки: травень 2021.

 

Meeples & Monsters

Новий масштабний проєкт від Оле Штайнеса, що подарував світу Champions of Midgard, та дизайнерів War Chest, Aeon’s End і Tiny Towns. Це гра про побудову мішечка з міплами різноманітних типів (селян, бійців, магів тощо), атакож їх прокачку та розміщення на полі. Ви будете будувати нові локації, перетворювати селян у більш серйозних бійців, виконувати персональні квести, ну і головне – бити монстрів заради переможних очок та додаткових здібностей, що збільшать вашу силу у майбутньому. Ідеологічно гра нагадує гібрид Lords of Waterdeep та Champions of Midgard, проте без кубів і на механіках побудови мішечка та розміщення робітників. При чому постійно доведеться балансувати між великою кількістю міплів у мішечку та справді корисними бійцями, що круто комбляться, бо найбільшу кількість очок принесуть саме боси, яких наприкінці гри зможуть подолати тільки правильні комбінації бійців та здібностей.

Гра підійде всім любителям розміщення міплів на полі, побудову мішечка та прокачку.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $49

Кінець кампанії: 20 березня 2021.
Планована дата розсилки: березень 2022.

 

І це ще далеко не всі круті та цікаві кампанії по настільним іграм, що прямо зараз активні на Kickstarter. Тож чекайте на наступну частину цього дайджесту вже дуже скоро!

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.