The Kickstarter TIMES 16.10.2021

15:45 16.10.2021
The Kickstarter TIMES 16.10.2021

Дядя Женя з каналу Ігролігво підготував вам списочок добірних настільних ігор, на які от прямо зараз збирають грошенята на Kickstarter.

 

Fractal: Beyond the Void

Неймовірно амбіційна спроба увірватись до клубу масштабних космічних 4Х стратегій. З одного боку, тут є вже чимало знайомих елементів: дослідження секторів із різними подіями, аномаліями та перешкодами, колонізація, що дозволяє розширювати можливості вашої імперії, створення та переміщення армій (космічних та наземних), розвиток технологій, асиметричні здібності фракцій тощо. Чим же цікавий і особливий саме Fractal? По-перше, пропонується досить цікава механіка дій протягом раунду: на додаток до стандартних дій, обмежених хіба що ресурсами твоєї імперії, присутній пул так званих карт дій, доступний всім гравцям. І ти можеш вільно обрати будь-яку з цих дій, хоча й тільки два рази за раунд. Це одразу створює певний тиск та додаткове поле для рішень: чи схопити круту карту зараз, щоб вона не дісталась опонентам, чи все ж зробити пару інших дій, що дасть можливість ще ефективніше розіграти ту карту... але ж її до того часу можуть забрати! Друга особливість - це спеціальні умови набору очок, що випадково обираються на гру, при чому у другій половині гри додається ще один список умов. Це дозволяє кожну партію зробити ще більше унікальною, бо всі намагаються використати свої здібності та ігрові ситуації, щоб побудувати ефективний двигун для максимального досягнення цілей саме цієї гри. Ну і третя важлива особливість Fractal - це конфлікти. Бої між космічними арміями відбуваються виключно за рахунок таємного вибору карт тактик, тож вплив Його Величності Випадку тут мінімальний, а блеф, хитрість, кількісна та якісна перевага, плюс прокачка своєї бойової колоди за рахунок технологій стають найбільш важливими факторами успіху галактичних протистоянь. Візуально гра виглядає чудово: мініатюрки, двошарові планшети, різноманітні жетони, дизайн та ілюстрації - все чітко та гарно. На додаток автори пропонують механіку автоми, що дозволить грати соло, плюс присутній і режим кампанії. Таким чином Fractal впевнено позиціонує себе як цікаву, розумну, але при цьому не переускладнену гру про розбудову своєї галактичного імперії та космічне домінування. Ще й всім, хто підтримаю проєкт на Кікстартері, насиплять ексклюзивних компонентів!

Гра сподобається імператорам галактичного рівня, що люблять багатоплановість, глибину та контроль.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: €70
– базова гра + доповнення (кампанія): €114

Кінець кампанії: 26 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: грудень 2022.

 

Dungeons of Draggmar

Бігати з мечем та заклинаннями по підземеллях?! Ти вже занадто старий для цього лайна! Ні, це заняття для молодих та відчайдушних, а ти тепер - велике цабе, на якого такі нещасні "герої" працюють! У цій грі ти обираєш підземелля (складність яких як правило заздалегідь невідома), наймаєш героїв та спорядження та відправляєш їх... на майже певну смерть. Ну, як мінімум перші кілька спроб. Але кожний такий забіг приносить тобі очки слави, на які ти вже зможеш найняти сильніших бійців та краще їх екіпірувати. Тож рано чи пізно одна з твоїх банд (хоч майже напевне не вся) добереться до боса підземелля та подолає його. Голова боса і кожен герой, що вижив, принесуть додаткову славу. Після цього можна спробувати свої сили і в більш складних підземеллях. Проте кожна невдача наближає пробудження страшного й могутнього некроманта, в той час як кожна перемога виграє трішки часу. Механічно ж гра дуже проста: в процесі просування по підземеллю ти обираєш поточного героя, відкриваєш карту кімнати, намагаєшся подалати її неприємності за допомогою здібностей та предметів та/або додаєш до спорядження якусь знахідку. І так продовжуш поки не здолаш боса або не втратиш останнього героя. Гра заточена на соло, проте є здібності, що дозволяють поскладнити життя іншим гравцям, що теж намагаються успішно пройти якомога більше підземель. Ну а переможець буде лише один, і саме його запам'ятають як найбільш ефективного менеджмера, під чиїм грамотним керівництвом було подолано страшного некроманта.

Гра сподобається любителям швидких забігів у підземелля з монстрами і пастками із прокачкою між спробами.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $39

Кінець кампанії: 27 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: травень 2022.

 

Verdant

Яскрава та розумна гра про створення затишних кімнат з рослинками, меблями та домашніми тваринками від творців таких хітів, як Calico та Cascadia. Ви будете створювати свою власну "веранду", що буде складатись з трьох рядів по п'ять карт кімнат та рослин, намагаючись виконати умови "вподобань" кожної рослинки, а також зважаючі на загальні цілі, що випадково обираються на гру. Механічно хід дуже простий: з загального ринку ви обираєте колонку, з якої берете один предмет, що має певну властивість, і карту або кімнати, або рослини, після чого додаєте їх до своєї веранди так, щоб створити найбільш ефективні комбінації. Наприклад, якщо рослинка любить сонце, то вона буде краще рости поруч із саме сонячною кімнатою, а значить швидше принесе переможні бали. А на карту, яку ви не обрали, додаються спеціальні жетончики, дістануться тому, хто в майбутньому цю карту обере. І ці жетончики дозволять виконувати спеціальні дії (наприклад, взяти елементи з різних колонок ринку). Загалом гра справляє неймовірно приємне враження вже не абстрактної, а досить тематичної гри про створення власного затишку. А якщо ваша веранда стане найбільш зеленою, затишною та населеною задоволеними тваринками - це просто неймовірне задоволення!

Гра сподобається любителям створювати, вирощувати та комбінувати.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра (з промо картами): $29

Кінець кампанії: 28 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: вересень 2022.

 

Drop Drive

З одного боку проста й зрозуміла гра про досліження космосу, видобуток корисних елементів і їх продаж на планетах, перевезення пасажирів, полювання на піратів та інших капітанів тощо. Проте головна фішка цієї гри - це той факт, що всі елементи космосу (астероїди, планети, та й самі кораблі) закидаються на стіл, формуючі абсолютно випадкову ситуацію, яка з часом ще й змінюється! Продали цінні матеріали? Закиньте нові астероїди на поле! Мають з'явитись пірати? Закидаємо на поле їх кораблики та рухаємо вже викинутих піратів! Твій корабель зробив "стрибок"? Закинь його на поле з певної висоти, що залежить від якості твого двигуна. Плюс переміщення по полю за допомогою гнучкого інструмента (довжину якого теж можна прокачати), апгрейди зорельота, а при контакті з кораблем іншого гравця - можливість таємно обрати "мирну" або "ворожу" дію. А різні космічні тваринки, яких теж можна зустріти й поселити на своєму зорельоті, принесуть додаткові бонуси наприкінці гри. Тож за таку невелику ціну Drop Drive пропонує чимало елементів, та ще й інноваційний підхід до формування та зміни ігрового поля.

Гра сподобається любителям досліджувати космос та прокачуватись.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $27
– базова гра + делюкс компоненти: $54
– базова гра + делюкс компоненти + арена: $79

Кінець кампанії: 28 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: жовтень 2022.

 

Beast

Страшна тварюка тероризує фентезійне королівство, тож мисливці об'єднались, щоб зловити та прикінчити цю потвору! Beast - гра жанру "всі проти одного", у якій група гравців працюють разом на загальну мету, а один з гравців грає за головного поганця та сили зла. Причому головна тварюка переміщується по полю таємно, і мисливцям доведеться дуже постаратись, щоб натрапити на її слід. Десь таке вже чуло? Привіт, Дракула, що гнівається! Проте чим же особлива саме ця гра? В першу чергу механікою драфту карт дій. Обираючи карти дій на раунд мисливці мають дуже добре подумати, що залишити собі, що передати колегам, а що можна і монстру віддати. Та й тварюці треба буде слідкувати за тим, що вона передає мисливцям. Це і створює основний тиск на гравців, змушуючи зважувати всі можливі ризики. А звір не зволікає, постійно вбиває поселенців та худобу, призиває додаткових тварюк, що сіють зло та руйнацію, та ще й прокачує свою силу та здібності. Тож час аж ніяк не на боці мисливців. Додаємо чудові ілюстрації та неперенавороченість правил - і отримуюмо неймовірно атмосферну й цікаву гру з драфтом і таємними переміщеннями. А вишенка на торті - гра вийде українською! Вписавшись у цю кампанію на кікстартері ви зможете отримати українську версію з усіма кікстартерними ексклюзивчиками!

Гра сподобається любителям драфту та полювання "всі проти одного".

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $59
– базова гра + ексклюзивні компоненти: $85

Кінець кампанії: 28 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: серпень 2022.

 

Tales from the Red Dragon Inn

Більше данжн кроулерів богу данжн кроулерів! Примітка: данжн кроулер (dungeon crawler) - це такий ігровий жанр, коли гравці грають за фентезійних (частіше за все) персонажей, що кооперативно (як правило) просуваються по підземеллю та долають перешкоди та монстрів. Таких ігор вже ж повно, навіщо ще одна? Ну, по-перше, це чергова гра у всесвіті Таверни Червоного Дракона. У минулих іграх герої влаштовували дебош у самій таверні, потім брали участь у битві за Ґрейпорт, і от тепер настав час відправлятись на пригоди у підземелля. Тож ви маєте можливість знову пограти за ваших улюблених персонажей, та цього разу навіть їх чудовими детальними мініатюрками! Гра пропонує мінімум 20 сценаріїв із гексовими полями, прокачку героїв (причому у кожного героя - своє дерево здібностей, і ви можете обирати різні шляхи розвитку), купу спорядження, яке теж можливо покращувати тощо. На додаток гравець може поступово будувати пул "епічних" кубиків, які згодом при необхідності зможуть використовувати, щоб покращити якісь свої дії. А щодо рівнів підтримки на Кікстартері - автори не заморочувались і запропонували аж один спосіб отримати гру, проте одразу із купою ексклюзивчиків (додаткові мініатюрки, карти та соло режим). Тож якщо душа прагне пригод, а особливо якщо назва "Таверна Червоного Дракона" пробуджує ностальгічні почуття - Tales from the Red Dragon Inn однозначно варта уваги!

Гра сподобається любителям веселого та багатоплановвого данжн кроулінгу.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра + кікстартерні ексклюзиви: $90

Кінець кампанії: 29 жовтня 2021.
Планована дата розсилки: лютий 2023.
Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.