The Kickstarter TIMES 23.03.2021

11:25 23.03.2021
The Kickstarter TIMES 23.03.2021

Дядя Женя з каналу Ігролігво підготував вам списочок добірних настільних ігор, на які от прямо зараз збирають грошенята на Kickstarter.

 

Doomlings

Швидка та няшна карткова гра на збір сетів заради переможних очок. Кожна карта – це певний ген, що зумовлює здібність твого «створіннячка», яке намагається вижити у приреченому на апокаліпс світі. Кожна карта – це і переможні очки, і власне сама здібність, частіше за все або одноразова, або така, що впливає на очки наприкінці гри. Деякі здібності досить агресивні і дозволяють забирати, обмінювати чи мінятись картами з іншими гравцями. Перцю додають ще й випадкові модифікатори, що впливають на гру протягом кожного раунду, причому деякі з них мають «катастрофічний» ефект (цунамі, вулкани тощо). Власне, третя катастрофа у грі завжди є фінальною і визначає додаткові негативні ефекти, що можуть наламати ваші так ретельно зібрані набори карт здібностей.

Гра сподобається всім любителям швидких, веселих та конфліктних карткових ігор.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $30 (або $25 – «рання пташка», обмежена кількість)
– базова гра + 3 доповнення: $50 (або $45 – «рання пташка», обмежена кількість)
– базова гра + 5 доповнень + преміум аксесуари: $69

Кінець кампанії: 2 квітня 2021.
Планована дата розсилки: грудень 2021.

 

Caper: Europe

Карткова гра на основі механіки драфту (обрати карту, а інші віддати опоненту) виключно для двох гравців. Протягом кількох раундів ви збираєте команду відчайдушних грабіжників, підбираєте їм найкраще спорядження та відправляєте робити свою темну справу до одної з трьох локацій. І все це для того, що нахапати якомога більше коштовностей і додатково ще й отримати контроль над локацією, що принесе додаткові бали та бонуси. Цей момент (боротьба за контроль локацій) нагадав навіть таку класику, як Sсhotten Totten / Battle Line. А механіка драфту просто ідеально вписується у концепцію, змушуючи постійно приймати непрості рішення, що ж залишити собі, а що ризикнути віддати опоненту.

Гра сподобається любителям драфту, збору сетів та змагання за скарби та контроль локацій.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра з преміум компонентами: $39

Кінець кампанії: 27 березня 2021.
Планована дата розсилки: вересень 2021.

 

So, You've Been Eaten.

Отже, тебе з’їли. І тепер з усіх сил намагаються інфікувати, ферментизувати та переварити, надсилаючи різні агресивні бактерії. Один гравець грає за шахтаря. Другий за монстра, що його з’їв. Жертва намагається відбиватись від бактерій за допомогою дій, що активізуються кинутими кубиками. Самі дії дозволяють збирати кристали (бо факт, що тебе з’їли, не звільняє від робочого завдання), інструменти, бити бактерії, покращувати варіанти дій тощо. А монстр буде маніпулювати бактеріями, атакувати ними, а також активувати карти «імунної відповіді», що погіршують стан та можливості такої настирної їжі, що співає «Я не здамся без бою!». Цікаво ще й те, що гра пропонує режим автоми для кожної зі сторін, тобто окрім соло режиму ще й офіційно присутній режим «0 гравців». Тобто ви можете стравити дві автоми і подивитись, хто з двох штучних інтелектів переможе.

Гра сподобається любителям оригінальних асиметричних дуельних заруб.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $29
– базова гра з преміум компонентами: $39
– базова гра із додатковими преміум компонентами: $49

Кінець кампанії: 31 березня 2021.
Планована дата розсилки: жовтень 2021.

 

Food Time Battle in Space

Маленька, швидка, компактна, але неймовірно симпатична гра, у якій ви стаєте шеф-поваром ресторану… на Місяці! Ви будете прокачувати свій ресторанчик, збирати компоненти та виконувати замовлення вибагливих критиків. Правила вміщуються на один листок А4! Але при цьому процес гри за кожен ресторан відрізняється. Плюс самі здібності критиків досить різні, але додають чимало варіантів для того, щоб прискорити виконання наступних замовлень. Але не треба чекати від цієї гри відчуття суворого протистояння. Це і справді маленька та легенька гра, у якій кожен сам собі крутить комбінації інгредієнтів та спеціальних здібностей, щоб якомога швидше виконати замовлення та отримати переможні зірочки. А ще тут милі ілюстрації.

Гра сподобається любителям швидких карткових філерів із елементами побудови двигуна.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: £15

Кінець кампанії: 29 березня 2021.
Планована дата розсилки: вересень 2021.

 

Stellaris Infinite Legacy

Настільна версія неймовірно популярної стратегічної комп’ютерної гри. І кампанія ще в процесі, але це вже один з наймасштабніших та найуспішніших настільно-ігрових кікстартерних проєктів! Гра настільки глибока, що навіть складно придумати, з чого починати її опис. Тут є все: дослідження глибин космосу та аномалій (сотні карт подій із непростими виборами), розвиток наукових технологій (сотні карт), розбудова зоряних систем, прокачка флоту, космічні бої, дипломатія тощо. При чому всі дії гравці обирають одночасно, що відчутно зменшує час очікування свого ходу. Автори навіть стверджують, що одна партія може вкластись у 2 години. А от про масштаб говорить той простий факт, що у грі більше 1000 (тисячі, Карле!) карт! І навіть є можливість вести свою цивілізацію через декілька ігор, поступово відкриваючи нові технології та механіки. Тож якщо вас вже не зваблюють багатогодинні партії у Twilight Imperium 4, а глибини та масштабів Eclipse вже замало – ця гра може бути саме для вас!

Гра сподобається любителям глибоких повномасштабних космічних 4Х стратегій.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $110
– базова гра + розширення (на 5-6 гравців): $170

Кінець кампанії: 5 квітня 2021.
Планована дата розсилки: квітень 2022.

 

Death Valley

Ще одна маленька, але гарненька карткова гра для одного або двох гравців. Вся гра – це всього вісімнадцять карт із зображеннями не завжди привітних локацій Долини Смерті, які ти будеш поступово додавати до своєї «подорожі», намагаючись не перебрати і вчасно пересунути карти у «спогади». І саме у спогадах карти принесуть переможні очки, у тому числі і за те, які ще карти будуть у спогадах, а інколи і прямо поруч. Ілюстрації та дизайн дуже непогані, а десять баксів – не так вже й багато.

Гра сподобається любителям надкомпактних та надшвидких карткових ігор на вдачу, ризик та збір комбінацій.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра + доповнення: $10

Кінець кампанії: 27 березня 2021.
Планована дата розсилки: липень 2021.

 

Three Sisters

Наступна гра від авторів Fleet: The Dice Game, і тепер ти будеш займатись власним городом та пасікою. Гра пропонує величезну кількість можливостей та комбінацій: ви будете садити та вирощувати різноманітні квіточки та фрукти, виробляти мед, продавати це все на ринку тощо. Ну що тут ще можна додати? Тож в принципі це ще одна гра про фермерство, але тепер з механікою «кидай та малюй» від авторів, що на ній розуміються.

Гра сподобається всім фанатам рол-н-райт.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $29

Кінець кампанії: 2 квітня 2021.
Планована дата розсилки: вересень 2021.

 

Cuddly Cockroaches

Швидка та весела гра про сусідів, що потерпають від нашестя тарганів. Ти будеш намагатись відправити своїх тарганів до квартир сусідів, але це ще може і не вийти, бо значення на кинутому кубику має бути більшим за сумарну «силу» тарганів, що ти вибрав для відправки. А ще до тебе будуть лізти таргани із спеціальними здібностями. А ще у тебе будуть карти, якими ти можеш їх вбивати чи ще якось паскудити іншим гравцям. Та й загалом ця гра про суцільне паскудство! Але із дуже милими ілюстраціями тарганчиків.

Гра сподобається всім любителям конфліктних, але веселих карткових ігор із механікою «На тобі!».

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $29

Кінець кампанії: 9 квітня 2021.
Планована дата розсилки: вересень 2021.

 

Gloomier: A Night at Hemlock Hall

Наступна реінкарнація популярної гри Gloom. Ти знову будеш насилати біди та страждання на нещасних та сумних членів сім’ї у готичному світі, сповненому печалями та безвихіддю, накладаючи прозорі карти одна на одну. І тепер карти ще більше зосереджені на історіях, заохочуючи гравців описувати події та розказувати про сумні події, що трапляються із їх персонажами.

Гра сподобається всім любителям гри Gloom.

Гра на Kickstarter

Основні рівні підтримки:

– базова гра: $24
– базова гра + «чемодан печалі» (органайзер): $49

Кінець кампанії: 9 квітня 2021.
Планована дата розсилки: вересень 2021.

 

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.