Тенета слів(Trapwords) (2018)

Базова гра
Ранг: 999999
Світова оцінка: 7.1
Кількість гравців: 4 - 8
Вік гравців: 8
Тривалість гри: 45
Складність: 1.4
Видавець:

Опис

Ви з групою шукачів пригод потрапите у фантастичне підземелля, повне пасток і проклять. Але щоб пройти всі випробовування недостатньо бути мужнім та хоробрим, треба бути ще й кмітливим. Адже на виході із печери на вас чекає "бос" - найсильніше чудовисько на цих територіях. Подолайте його у словесній битві та врятуйте свою команду. 

"Тенета слів" - весела гра для великої компанії, дуже схожа на класичні ігри у слова (наприклад Alias). Але вам не просто треба описати слово, щоб ваша команда його вгадала, а описати таким чином, щоб не назвати слова-пастки які підготувала команда супротивника. 

Правила гри дуже прості, але сам процес дуже захоплюючий, якщо не знати, яких слів не можна вимовити. А ті логічні шляхи по яким йдуть, щоб пояснити слова, іноді просто вражають. І чим далі ви просуваєтесь, тим більше наростає напруга! 

Як грати? 

Гра розрахована на 2 команди і займає близько 30 хвилин гри.

Як і у Alias кожна команда тягне карти зі словами, але це слово має пояснити команда-суперник. Перш ніж передати карту супернику команда виписує на бланку слова-пастки які суперник може використовувати під час пояснення слова. Якщо суперник (який пояснює слово) використав одне з записаних на бланку слів - команда програє і не просувається далі по підземеллю. 

Команда суперників навіть не здогадується що це за слова... Якщо ви не уявляєте, які слова є "пастками", це все одно, що танцювати на мінному полі, коли ви намагаєтеся описати загадане слово своїй команді.

Учасники команди по черзі поясняють слово поки не закінчиться час у пісочному годиннику. За один раунд треба пояснити одне слово. 

Чим далі ви просуваєтесь по підземеллю,  полю яке при підготовці викладається на стіл, тим більше слів-пасток на вас чекає. Окрім цього можна отримати прокляття - спеціальні завдання які ускладнюють хід гри. 

Більш детальніше як грати ви можете подивитись у правилах гри, також можна грати у більш швидку версію за правилами нашвидкоруч

Чи могли б ви уникнути пастки супротивника, коли не знаєте, що не можете сказати?