Календар виходу настільних ігор

Календар виходу настільних ігор

Наш підписник та мій давній друг Андрій зробив дуже кльову штуку. Він довго слідкував за цілою купою видавництв у соцмережах. Не тільки продивлявся пости, а й задавав питання та дивився на відповіді на запитання інших користувачів. В результаті він створив таблицю з усіма планами вітчизняних локалізацій та ігор українських авторів. Деяка інформація з’являлася тільки в коментарях, тому її дуже складно знайти.

В таблиці зручно та компактно вміщується купа інформації і якщо ви відкриєте її за комп’ютером, матимете перед очима вичерпний календар. Проте для нашого сайту формат таблиці не підходить. Та й з телефону табличку дивитися не дуже зручно. Тому я змінив формат на стрічку. Тож обирайте, як вам зручніше це переглядати та додавайте собі в закладки. Інформація буде періодично оновлюватися та доповнюватися.

Міша 

Велике оновлення 13.11.2020

Календар став доступний на нашому Порталі в більш зручному вигляді. Ви можете перейти в нього через верхнє меню або це посилання і не тільки переглянути перелік локалізацій, що були анонсовані видавництвами, а й додати свої події.

Оновлення 09.07.2020

Оновлено інформацію в розділах

  • Липень 2020: Kozak Games

Попереднє оновлення 08.07.2020

Оновлено інформацію в розділах

  • Липень 2020: Bombat Game
  • Вересень 2020: FeelIndigo
  • Листопад 2020: Kilogames

Посилання на календар

Березень 2020

Igames

У продажі з'явилася гра "Парк менеджер". Це українська локалізація чудової сімейної стратегії "Habitats".

Квітень 2020

Kilogames

В продаж надійшла українська локалізація настільної гри "Тераформування Марса". Це одна з найкращих настільних ігор на думку відвідувачів найбільшого в світі тематичного порталу Board Game Geek. Огляд гри "Тераформування Марса" від Теорії Гри

Травень 2020

Ігромаг

В продаж надійшла локалізація настільної гри "Rurik: Боротьба за Київ". Це стратегічна гра на контроль територій, присвячена Київській Русі.

Шо там за парєбріком

Російське видавництво "Стиль жизни" фактично рейдернуло права на українську локалізацію гри "Welcome to". Це відбулося на етапі підписання договору між правовласниками та українським видавництвом. Ми могли побачити локалізацію цієї гри солов'їною вже цього року, але дякуючи росіянам, не побачимо. Вони перекупили права, не дають офіційно локалізувати гру і, звісно, самі видавати цю гру українською не планують.

Червень 2020

Kilogames

Стартувало передзамовлення на українську локалізацію доповнення "Час Венери" до топової настільної гри "Тераформування Марса". Подробиці на сторінці видавництва в Facebook

Також видавництво оголосило про початок передзамовлення на українську локалізацію хітової асиметричної стратегії Root. Подробиці на сторінці видавництва в Facebook.

Ігромаг

Видавництво відкрило передзамовлення на українську локалізацію гри "Крила". Ця настільна гра отримала безліч нагород та по праву вважається однією з найкращих новинок 2019ого року. Подробиці на сайті видавництва.

Feelindigo

Стартував збір коштів на друк накладу простої та дуже веселої гри для компанії "Тако. Кіт. Коза. Сир. Піца". Деталі від Теорії Гри.

Шо там за парєбріком

Російське видавництво Хобіворлд (Hobby world, Hobby games, Мир хобби - це все вони), перекупило права на українську локалізацію дуже красивої та лампової гри Евердел, яку ми могли б побачити солов'їною вже наприкінці цього року, або на початку наступного. Але не побачимо. Як і у випадку з "Welcome to" все вже було готове для підписання договору, але в останній момент правовласники відмовились, бо чомусь підписали контракт з хобіворлдом і на українську локалізацію також. За традицією росіяни, звісно ж, не збираються робити локалізацію українською але усіма силами намагаються позбутися конкурентів для російських локалізацій.

Липень 2020

Kilogames

Продовжується передзамовлення на українську локалізацію доповнення "Час Венери" до топової настільної гри "Тераформування Марса". Подробиці на сторінці видавництва в Facebook.

Стартувало передзамовлення на українську локалізацію настільної гри "Печворк". Це абстрактна дуельна гра, де вам потрібно буде робити ковдру зі шматочків тканини. Гра Печворк заробила купу нагород та поправу вважається однією з найкращих абстрактних та сімейних ігор. Подробиці передзамовлення на сторінці видавництва в Facebook.

Ігромаг

Продовжується передзамовлення на українську локалізацію настільної гри "Крила". Подробиці на сайті видавництва.

Geekach

Цього місяця повинно стартувати передзамовлення на українську локалізацію настільної гри "Острів котів". Це такий собі настільний тетріс з купою режимів гри та цікавими механіками. Та головне - це гра про пухнастих та муркотливих котів. Що ще треба для щастя? Трохи подробиць на сторінці видавництва в Facebook.

Bombat Game

В продажі з'явилася настільна гра "Traffic". Це цікава сімейна настільна гра на збір сетів, де потрібно буде добряче мізкувати над ходами. Наші враження від гри.

Відкрите передзамовлення на гру "Аqua Fest". У цій грі учасники мандруватимуть морським дном та збиратимуть мушлі. Подробиці на сторінці видавництва у Facebook.

Kozak Games

Триває передзамовлення на настільну гру "Перудо". Це "народна" гра, дуже популярна в країнах Латинської Америки, в якій гравцям потрібно буде блефувати та розгадувати блеф інших учасників. Подробиці на сторінці видавництва у Facebook.

Серпень 2020

Ігромаг

В продаж повинна надійти настільна гра "Крила".

Geekach

У цьому місяці має стартувати передзамовлення на українську локалізацію гри "Res Arсana". Ця настолка користується неабиякою популярністю, тож видавництву довелося заздалегідь оголосити про передзамовлення, щоб ви не робили передзамовлення на російську локалізацію, а потім не жалілися, що "якби я знав" і "треба було казати раніше". Українська з'явиться швидше і буде дешевшою. Не замовляйте російську. Трохи подробиць на сторінці видавництва в Facebook.

Вересень 2020

Kilogames

Цього місяця у продаж повинна надійти гра "Печворк".

Geekach

Цього місяця у продаж повинна надійти гра "Острів котів".

FeelIndigo

Цього місяця в продажі має з'явитися українська локалізація "Kingdomino: Age of Giants". Це доповнення до чудової сімейної гри "Доміношне королівство".

Жовтень 2020

Kilogames

Цього місяця у продажі з'явиться "Час Венери" - локалізоване доповнення до натільної гри "Тераформування Марса".

Geekach

Цього місяця у продажі з'явиться настільна гра "Res Arcana".

Листопад 2020

Kilogames

Цього місяця у продажі повинна з'явитися українська локалізація гри "Root"

Грудень 2020

Ігромаг

Цього місяця в продажі повинна з'явитися "Спадщина Данвіча" - локалізоване доповнення до Живої Карткової Гри "Жах Аркгема"

Geekach

Десь у цей час усі, хто зробив передзамовлення на ігри "Rokoko" та "Kanban EV", повинні отримати свої примірники з правилами українською. Це буде обмежений наклад, тому не факт, що ці ігри з'являться у вільному продажі.

2020 без точної інформації

Kilogames

Десь протягом року, скоріш за все ближче до його завершення, видавництво планує почати передзамовлення на українську локалізацію дуже кльової Живої Карткової Гри "Marvel Champions". У цій настолці ви з друзями вдягнете костюми супергероїв всесвіту Марвел, та боротиметеся проти відомих лиходіїв.

Ігромаг

У планах на цей рік видавництво анонсувало купу купезну крутих локалізацій:

  • Зламай Код - гра на дедукцію
  • Крила. Птахи Європи - доповнення до Крил
  • Пандемія - популярна кооперативна гра про боротьбу з хворобами
  • 7 Чудес: Дуель. Агора - доповнення до топової 7 Чудес: Дуель

проте не вказало, коли саме їх чекати. Сподіваємося, все це вдасться реалізувати цього року та відкладаємо гроші.

Igames

Видавництво анонсувало локалізацію веселої сімейної гри "Point Salad". З'явитися має цього року тож чекаємо з нетерпінням.

Feelindigo

Видавництво оголосило про випуск локалізації дуже крутої сімейної гри Tick Tack BUMM, що солов'їною зватиметься "Цок. Цок. Бах".

Також цього року повинна з'явитися авторська гра "Квакнуті музики".

Плани на 2021

Kilogames

Видавництво анонсувало локалізацію кількох різнопланових ігор.

Viticulture Essential Edition - комплексний євроґейм, де треба буде добряче подумати над кожним ходом.

Mystic Vale - незвична та красива колодобудівнича гра.

Trapwords - патіґейм на пояснення слів.

Подробиці на сторінці видавництва у Facebook.

Ігромаг

Ходять чутки, що в 2021 видавництво потішить нас локалізованим доповненням до гри Володар Токіо під назвою "King of Tokio. Power Up"

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.