WoodCat локалізуватиме ігри?

WoodCat локалізуватиме ігри?

Видавництво WoodCat вирішило не залишатися обабіч цікавих проєктів і домовилось про локалізацію одразу двох ігор. Отож, тепер ми маємо +1 видавництво, що перекладатиме солов’їною та привозитиме в Україну настолки.

Що за ігри?

Обидві підійдуть широкій аудиторії (проте в них бажано грати з людьми що мають почуття гумору, адже в одній доведеться посміятися над власними здібностями, а в іншій спробувати стримати лють на друзів, через яких ти вибув з гри). Друкуватимуться вони на потужностях правовласника – компанії Gigamic і приїдуть в Україну в кінці травня.

Пекельний острів

Це кооперативна гра. Майже кооперативна. Зовсім не кооперативна, якщо чесно. Але думаю, що зараз ви й самі все зрозумієте.

Отже, ви з іншими гравцями внаслідок зіткнення корабля з рифом опиняєтеся на райському острові. Білосніжні пляжі, тропічні пальми, океан навколо і жодної душі… Хіба не про таку відпустку ви мріяли? Щоправда, сезон тропічних фруктів ще не настав і дощі тут йдуть вкрай рідко, тому можливо їжі й води вистачить не на всіх.

В цій грі ви зможете виконувати різні суспільно-корисні дії: піти порибалити (на жаль, більшості з вас це вдається так собі), зібрати залишки дощової води (шкода, що дощ йде далеко не кожного дня), пошукати деревину для плота (обережно, бо в високій траві можуть ховатися змії. Вони й за ногу цапнути можуть!). Втім, можна вирішити, що ефекту від таких дій не так вже багато (або що цим можуть зайнятися й інші гравці) і сплавати до корабля, сподіваючись знайти справді корисні речі.

На кораблі дійсно лишилося багато цікавого! Наприклад прісна вода в пляшках... Деяка, правда, виглядає трохи огидно. Вип’єш таку і будеш весь день маятися животом пропускаючи свої ходи. Або ж сокира, що допоможе краще добувати деревину. Або щось, ще більш корисне – наприклад, велику палицю, якою можна погрожувати іншим, чи гіпнотичний кулон, чи навіть справжній револьвер…

В кінці кожного раунду (після того, як кожен з гравців виконав по 1 дії) ви дивитесь на загальну кількість їжі та води. Якщо її вдосталь на всіх – просто починається наступний раунд. Але найчастіше ресурсів не вистачає. Тоді треба обрати тих нещасних, кому нічого не дістанеться…Саме тут і стануть у пригоді вміння домовлятися або вчасно заникана пляшка води, яку можна випити, навіть якщо проти тебе проголосували всі.

Мета гри – побудувати достатню кількість плотів, щоб вибратися з острова. І мати з собою невеликий запас їжі. А вся цікавість гри в тому, що чим менше учасників залишиться в живих – тим менше плотів знадобиться. І всі це розуміють. До того ж мертвих товаришів можна просто з'їсти. Це набагато простіше, ніж ловити слизьку хитру рибу.

Отож, це гра, про баланс між власними та суспільними інтересами, про вміння блефувати й домовлятись, та буквально про смак дружби.

Ну, що готові дізнатися, на що ви здатні, щоб вижити?

Ця гра чудово підійде для компаній, що полюбляють ігри на кшталт «Манчкіна» чи «Вибухових кошенят» – де можна підставляти один одного заради власної вигоди та шуткувати в процесі. І вона точно не підійде для гравців, що можуть образитися за якісь агресивні дії в грі (Що? Ти випив всю воду?! Не лишив мені жодного ковточка і тепер я помру на цьому білосніжному піщаному пляжі під пекучим сонцем?). Добре, що партії доволі швидкі й навіть якщо ваш персонаж трагічно загинув на самому початку, то вже хвилин через 20 можна роздати карти по новій і помститися всім причетним.

Передзамовити гру можна тут. Віднині і до 26.02 діятиме знижка -20% (тобто ціна становитиме всього 520 грн), з 27.02 до надходження в продаж - 10% (585 грн). Гра очікується в Україні в кінці травня, орієнтовно ціна становитиме 650 грн.

Контур

Це малесенький патігейм в металевій коробочці. Він належить до того типу ігор, в яких потрібно пояснювати слова за допомогою певних дій. В цьому випадку ви будете слова малювати. Але без додаткових умов це було б надто просто.

Тому у вас буде всього 30 секунд та 15 ліній на одне слово!

Лінії обов’язково мають бути прямими. До того ж заборонено малювати літери чи цифри (нічого, що могло б полегшити цю справу!).

Той, хто першим відгадає слово і той хто малював – отримують по переможному балу. Якщо за 30 секунд слово так і не було вгадано – хід просто переходить далі й вже новий «художник» намагатиметься зобразити якийсь предмет.

Слова відрізняються за рівнем складності і на початку гри ви зможете обрати його відповідно до своїх умінь та навичок.

За 15 ліній можна легко намалювати майже впізнаваний логотип Теорії гри, коробку з будь-якою настільною грою або навіть красивого птаха.

Ця гра гарно підійде для компаній, що хочуть розважитися. Її легко брати з собою в дорогу, завдяки суперкомпактному розміру коробочки.

Вона точно не підійде тим, хто соромиться показувати свої невдачі на публіку. Не завжди просто намалювати кульку морозива чи пухнасту лисицю обмеженою кількістю прямих ліній… але я вірю, що такі ігри допомагають не тільки посміятися над невдалими спробами товаришів, а й розвинути свої творчі якості.

Передзамовити гру можна тут. Відсьогодні і до 26.02 діятиме знижка -20% (тобто ціна становитиме всього 240 грн), з 27.02 до надходження в продаж - 10% (270 грн). Гра очікується в Україні в кінці травня, орієнтовно ціна становитиме 300 грн.

Що відомо про видавництво WoodCat?

Вони не зовсім новачки на українському ринку, адже у 2019 році встигли видати картки для «Мафії» з власними ілюстраціями в котячій стилістиці і доволі цікаву гру про історію України – «Дата. Фрагменти історії». У 2020 році нових проєктів не з’являлося, але не можна сказати, що команда сиділа без діла – в їх інстаграмі частенько публікувалися ілюстрації та фотографії з тестувань новенької гри «Вибори». Її планують видати у 2021 році. Також, повз мене промайнули чутки, що WoodCat має намір локалізувати і декілька інших ігор від видавництва Gigamic. Спробуєте відгадати, що це за ігри?


Ще більше інформації про майбутні локалізації та новенькі українські ігри ви можете знайти в календарі на нашому Порталі. Дякуємо всім, хто долучається до його наповнення актуальною інформацією.

Оля

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.