Як організувати Ігровікенд?

12:17 12.02.2021
Як організувати Ігровікенд?

Усі в курсі, що в Україні набирає обертів індустрія настільних ігор. Усе частіше ми можемо зустріти на полицях магазинів світові хіти саме солов'їною. Залишилося знайти однодумців і час, коли ти можеш пограти у всі ці ігри. А час і компанія — це найважливіша складова такого хобі. Тож я вирішив це виправити й почав організовувати в Дніпрі Ігровікенди.

Ідея не нова, її я підглянув у хлопців з Рівного. І здивувався, чому у нас такого досі немає.

Як відбувалася підготовка до першого Ігровікенду

Для початку потрібно було знайти однодумців. Я розіслав декілька оголошень в різні чати. Потроху додавалися люди, визначилися з датою. Найкращим варіантом стало проведення Ігровікенду з вечора п'ятниці по вечір неділі.

Паралельно шукали помешкання, яке б вміщало 10-12 осіб, мало 2-3 столи та необхідні умови для перебування (душ, спальні місця, кухня, Інтернет (необов'язково)).

Спільними обговореннями визначили приблизне меню, щоб задовольняло всі гастрономічні уподобання учасників. Також створили спільний Гугл-файл, де усі учасники вказували 3 типи ігор:
- які вони мають і хочуть зіграти;
- мають, але не впевнені, що хочуть грати;
- не мають, але хотілося б зіграти.

І там же люди вписували свої імена напроти ігор інших учасників. Таким чином ми складали приблизний список ігор, які брали на подію.

Що очікує на такому заході:

1) можливість грати в ігри 24 години поспіль;
2) дуже мало сну;
3) спілкування, сміх, кайф від ігор;
4) почуття невизначеності — у що зіграти саме зараз?
5) може так статися, що за ці дні ви не зробите жодного фото, не зайдете до соцмереж, не поговорите з близькими (з цим дуже обережно);
6) 1-2 дні для повернення в сувору реальність після заходу.

Бюджет 

Участь у цьому заході коштувала 1000 грн з учасника. Левова частка грошей йде на оренду житла, потім на їжу, решта на організаційні моменти (доставка їжі, столів, якщо хтось везе свій як я, тощо).

 

Декілька рекомендацій

(для тих, хто хоче організувати подібні лампові заходи у своїх містах)

Запрошуйте лише перевірених людей, за чиєюсь рекомендацією. Це невеличкий захід, тому там цілком можуть бути лише друзі та друзі друзів.

Беріть аванс за участь у події.

Учасники не повинні бути лише з одного міста (я б з задоволенням поїхав на кимось організований подібний Ігровікенд). До нас, наприклад, не раз приїжджали учасники з Києва.

Плануйте захід не раніше ніж за місяць (перший Ігровікенд ми почали планувати на початку весни, а провели аж в середині літа).

Організацією повинні займатися одна, максимум дві людини. Організатору потрібно бути готовим до того, що доведеться відповідати по декілька разів на багато одних і тих самих питань, одночасно грати в ігри й думати то про доставку їжі, то про різні організаційні моменти. Вас часто можуть відривати від партій в цікаву настолку або інших справ, щоб щось запитати, тож ви повинні вміти виконувати декілька справ одночасно.

У якості житла для ваших посиденьок може підійти не тільки заміський будинок, а й 2-3 номери у комфортному готелі: там йдуть на контакт, якщо вам потрібні додаткові столи чи стільці; більшість учасників може заселитися в готелі, а хтось може просто приїхати в гості на 1 день.

Не варто брати на цей захід дуже малих дітей: і самі не пограєте толком, і іншим, можливо, буде не комфортно (хоча на нашому першому Ігровікенді якраз був один малий, який хоч і кричав іноді, але в основному тільки нас смішив).

Кожен учасник повинен взяти для себе необхідний мінімум особистих речей: капці, чашку, рушник, зубну щітку та пасту, комфортний домашній одяг, зарядку для мобільного, тощо.

Не потрібно везти усі настільні ігри, які у вас є. Може виявитися, що ті ігри, які ви вважаєте хітами, на вікенді сприймуться неохоче. У нас так постійно — весь час є ігри, які привозимо, але так і не зіграли. Краще домовлятися про настолки з іншими учасниками завчасно, тоді буде зрозуміло, що матиме попит саме в цій компанії, а що ні.

Статистика зіграних ігор на нашому останньому Ігровікенді:
Твайлайт Імперія - 1,5 раза (2-гу партію не дограли)
Старкрафт фулл - 2 рази
Картографи - 6 разів
Зе Крю - 14 разів
Ешез - 2 рази
Рес Аркана - 2 рази
Пакс Н+ - один раз
Коса - 1 раз
Марко Поло 2 - 1 раз
Екліпс - 1 раз
БСГ - 1 раз

Приблизне меню

- вода (2 л на людину в день);
- Пепсі, каву, чай — кожен бере собі сам;
- батони, закуска, шинка, сир — багато;
- овочі (на ваш смак);
- фрукти (краще яблука, банани швидко в'януть);
- пластівці та молоко на сніданок;
- цукерки й печиво до кави-чаю;
- Нутелла;
- вологі й сухі серветки.

Буде супер, якщо ви організуєте кавомашину.

Отже, менш ніж за рік, у нас відбулося чотири Ігровікенди, побувало 22 учасники, ми грали понад 150 ігрових годин у десятки настільних ігор і вже запланували наступний Ігровікенд на березень. Потроху такий захід переходить у гарну та очікувану традицію, коли збираються люди зі своїми абсолютно різними світами, але зі спільними інтересами.


Автор статті: Максим Пробийголова

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.