Змієвир(Wyrmspan) (2024)

Базова гра
Ранг: 999999
Світова оцінка: 8.1
Кількість гравців: 1 - 5
Вік гравців: 14
Тривалість гри: 90
Складність: 2.8
Видавець:

Опис

Рік Зеленого Дерев'яного Дракона приносить нам новий настільний хіт від автора відомої гри «Крила» — гру «Wyrmspan» українською! У цьому новому прекрасному фантазійному світі блукає величезна кількість різних за формою, кольором, розміром та кулінарними вподобаннями драконів. Ви, як драконолог-аматор, дуже зацікавлені у їх вивчені та збільшені популяції. Проте дракони дуже полюбляють їсти і їх раціон вельми різноманітний: можна підкормлювати м'ясом, золотом, кристалами або молоком, а деяких навіть яйцями інших драконів! І хтозна, може Вам вдасться приручити нового українського Залізопуза або відчути себе матірʼю великої драконової родини?

Змієвир (Wyrmspan) — це фантазійна євро-гра на драфт для 1-5 гравців із мінімальним даунтаймом, яка перевтілить Вас у справжнього драконолога на 60-90 хвилин. Це гра про колекціонування унікальних крилатих драконів на килимку гравця та отримання балів за яйця, збережені ресурси, тайли цілей та іншого аби отримати звання найкращого драконолога. Розкопайте власний унікальний лабіринт печер для різних видів драконів, щоб запросити їх на ночівлю, а все для того, аби здобути прихильність цих безмежно великих створінь та їх могутніх Гільдій.

На початку гри Змієвир кожен гравець отримує персональний килимок (планшет), 4 карти (серед них є карти драконів та печер), фішки свого кольору (фішка гравця, 8 маркерів, токен гільдії), 1 драконове яйце, 6 драконових монет та 3 ресурси із драконовою їжею на вибір.  Гравець починає гру із трьома вже розкопаними, але не дослідженими, печерами для розміщення драконів на своєму ігровому килимку — Багряна печера, Золотий грот та Аметистова безодня. Усі наступні печери потрібно рити самостійно вглиб скелі, для чого знадобиться одна із доступних дій у грі.

Відмінності Крилатих

Ігровий процес гри Змієвир може нагадувати ігролад настільного хіта Крила, що не дивно, адже обидві гри мають спільного розробника. Проте Wyrmspan створена як окрема гра, яка не продовжує Wingspan, і тим паче не сумісна з нею. Змієвир має власні особливості та відмінності від «крилатого родича»:

  • Нова економіка ресурсів: у грі доданий трек гільдії, яйця до деяких переваг у межах ряду, а також збільшена витрата яєць протягом гри.
  • Особливості драконів: всі 180 драконів у грі є унікальними, внаслідок чого їхні картки не є взаємозамінними. Кожен з них певним чином впливає на хід подій: одні дракони воліють бути з іншими, а деякі навпаки — уникають їх. Дорослим володарям вогню притаманний будь-який розмір (малий, середній або ж великий) та одна з чотирьох рис характеру — агресія, грайливість, дбайливість та сором’язливість. Маленькі ж дракончики потребують особливої уваги. Наприклад, для їхнього народження витрачаються яйця та молоко, а для росту вони додатково потребують м’яса, молочка та друзів, аби не нудьгувати. За кропітку турботу дракончики приносять ігрові бонуси.
  • Дослідження печер у грі відбувається зліва направо, що є протилежним напрямком від активації птахів у Wingspan. Цей процес містить так звані «миттєві» здібності, які дають можливість приймати стратегічні рішення щодо послідовності та пріоритетів розвитку.

Змієвир (Wyrmspan) — конкурентна гра, що включає позитивну взаємодію з гравцями через низку карт драконів і печер, які приносять користь усім гравцям. Гра дуже реграбельна, бо містить величезну кількість унікальних ігрових компонентів: 75 карток печер, 183 карток драконів, 20 ігрових цілей, 4 драконячі гільдії тощо. Змієвир має соло режим для гри із віртуальним противником, який грає за своїми правилами із власними картами. Пориньте у вирій драконячого царства!