Пекельний острів (Hellapagos)

Пекельний острів (Hellapagos)
Світова оцінка: 6.6
Кількість гравців: 3 - 12
Вік гравців: 8
Тривалість гри: 20
Складність: 1.3
Видавець:
Реліз локалізації: 8. 2021

Ви досліджували красу океанічної фауни, як раптом небо стрімко закрили темні хмари. Буря набирала такі оберти, що здавалося небо розколеться навпіл! Скажений шторм почав розгойдувати ваше судно з неймовірною силою. Не впоравшись зі стихією, ваш лайнер зазнав краху. Окремі  щасливчики врятувались на безлюдному острові райської краси. Але зовнішність виявилася оманливою! Дослідивши кожен куточок ви зрозуміли, що таких важливих життєвих ресурсів як вода і їжа критично не вистачає... Єдиний спосіб уникнути цієї пекельної пастки - побудувати достатню кількість плотів, зібрати побільше води та їжі і дати драпака з острова! Та й часу не так багато, адже наближається сезон ураганів і тоді божевільна лють океану точно не залишить вам шансів вижити.

 

Опис гри «Пекельний острів» (HellApagos)

Пекельний Острів - це кооперативна настільна гра. Її цікавою відмінністю від інших ігор цього жанру є можливість виграти неповним складом учасників. Ну а ті, хто не зміг вижити ... з них завжди можна зробити кілька смачненьких обідів. Так, іноді в цій грі доводиться смакувати своїх любих друзів.

Встигніть залишити острів до того, як прийде ураган, або ж дасте дуба! Працюйте разом, щоб врятуватися, але, коли запасів їжі та води почне не вистачати - голосуйте за тих, хто не здужає цього випробування долі. Інтриги, погрози, шантаж, наклепи, тимчасові союзи і підлі зради заохочуються. Дізнайтеся на що ви готові заради виживання!

 

Особливості настільної гри «Пекельний острів»:

► Підходить для великих компаній, аж до 12 осіб, що є великою рідкістю

► Ігрова партія займе у вас всього 20-30 хвилин, навіть при максимальній кількості учасників

► Простота правил - пояснити процес ви з легкістю зможете будь-якому гравцеві

 

Хід гри

Ви можете піти ловити рибу для харчування. Або ризикніть відправитись в джунглі, приправлені отруйними зміями, щоб зібрати деревину і побудувати рятувальний пліт. Чи ж може скористатись дощем і поповнити запаси питної води ... чи поплисти до уламків корабля, щоб відшукати корисні для себе речі.

Для початку визначте першого гравця. Ним стає людина з найсумнішим виразом обличчя. Перший гравець раунду повинен перевернути карту погоди.

Кожен раунд у мешканців острова буде можливість виконати одну з чотирьох доступних дій.

1) Риболовля. Для цього необхідно дістати з мішечка одну дерев'яну кульку і додати отриманий улов на маркері їжі, скільки риб - стільки і раціонів.

 

2) Зібрати воду. Щоб дізнатися доступність цієї дії - погляньте на картку погоди і число опадів, вказане на ній, якщо там 0 - в цьому раунді води вам не дістати.

 

3) Побудувати пліт. Досить небезпечний вибір, адже відправляючись в джунглі за пошуком необхідних ресурсів, ви ризикуєте бути укушеним змією. Одне дерево ви можете дістати без наслідків, далі ви вирішуєте, на скільки шматочків деревини готові замахнутися додатково (від 1 до 4) і дістаєте озвучену кількість кульок з мішечка. Якщо серед них виявляється кулька чорного кольору - вас вкусили, маркер деревини не пересувається, а ви на один раунд не здатні виконувати ніяких дій. Якщо на шкалі плота ви досягли позначки 6 - додайте за це один готовий пліт, що дозволяє врятувати одного гравця.

 

4) Обшукати уламки корабля. Тут все просто - дістаєте верхню картку з колоди уламків морського судна і додаєте її собі на руку. Карти уламків можна використовувати в будь-який момент (вони не вимагають витрати дії). Вони бувають постійної (наприклад, Револьвер) або разової дії (наприклад, Куля).

 

Після того, як всі виконали по одній дії, кожен живий учасник повинен отримати по одній порції їжі і води. Якщо ресурсів недостатньо - настає етап голосування. Він також застосовується, коли настав час полишити острів, а плотів на всіх не вистачає.

Перед безпосереднім голосуванням, гравці можуть обговорити: хто корисний для команди, а кому не варто виділяти дорогоцінні ресурси. Всі одночасно вказують пальцем на гравця, якому не дістанеться їжі і води цього разу. При рівній кількості голосів рішення приймає перший гравець поточного раунду. Вигнані гравці гинуть від нестачі ресурсів і отримують картку «Смерть» (якщо тільки не будуть використовувати власні запаси води або їжі).

 

Кінець гри «Пекельний острів» настає в трьох випадках:

1) Усі загинули, запасів ні на кого не вистачило, гра завершується програшем жителів острову. А ніхто не говорив, що виживання це легко.

 

2) Якщо в кінці раунду, після того, як всі гравці поїли і попили, у вас достатня кількість плотів та є запас ресурсів (по 1 набору їжі+води) для подорожі - ви можете спокійно завершити гру. Вітаю, ви неперевершені!

 

3) Почалась буря. У цьому випадку необхідно негайно покинути острів за будь-яку ціну, але з дотриманням умов з попереднього пункту. Переможцями оголошуються тільки ті, хто зміг зайняти місце на плоту.

 

Як протікає партія в Пекельний Острів?

 

Суть гри розкривається у взаємодії гравців і прийнятті тих чи інших рішень. Це дуже сильно ріднить її з іграми з прихованими ролями.

Під час партії команді може знадобитися вода, їжа або матеріали для плота. А втім, ви можете вирішити пошукати щось корисне для себе улюбленого і дослідити місце аварії корабля, щоб знайти щось необхідне для вашого особистого виживання. Іншим гравцям це, звісно ж, не сподобається, вони почнуть звинувачувати вас в егоїзмі або загрожувати проголосувати за те, щоб вам не дістався раціон їжі або води в кінці раунду.

Вам цілком може пощасливити витягнути щось корисне (наприклад банку шпротів, яка нагодує відразу 3-х гравців), а може й дістатися якась непотрібна річ (на кшталт переможного лотерейного білета).

 

Але що, якщо вони проголосують проти вас? Як переконати гравців у своїй корисності? Яким чином змусити суперників сваритися один з одним і єднатися з вами? Можливо, ваша екскурсія до уламків принесла вам пляшку з водою, револьвер або здоровецьку палицю (вона теж може бути вирішальним козирем чи ж запорукою спокою в правильних руках). Тож тепер у вас можуть з'явитися вагомі аргументи в дискусії про те, кому жити ... ну а кому не поталанило. Майте надію, щоб той невдаха не заготував для цього випадку револьвера з кулею.

 

ТОП 10 ПАТІГЕЙМІВ

У цьому відео я порекомендую вам найкращі, на мій погляд, фанові настільні ігри для компанії, що прямо зараз можна придбати українською і добряче повеселитися!

Пекельний острів - огляд небезпечної гри для компанії

Огляд настільної гри для компанії - Пекельний острів, що була видана українською видавництвом Woodcat Games. Це прикольна гра, де ви будете намагатися вижити на острові!

Пекельний Острів (Hellapagos). Огляд настільної гри

Дякую. Грав в неї. Досить цікавий патігейм для весело провести 20-30 хвилин. Гра розкривається в залежності від компанію та, я думаю, в змагальницькому режимі! Єдиний мінус - вибування гравців, але, гра швидка і довго чекати не доведеться )) Приємно погомоніли. Беріть Маринку частіше на свідків!

Пекельний острів. Огляд настільної гри

Огляд чудової гри, недавно локалізованої в Україні видавництвом Woodcat. Ми старались :) Оцінюйте😁♥️

Пекельний острів. Що всередині?

Розпаковка гри "Пекельний острів" - української локалізації від Woodcat

Пекельний острів (Hellapagos) | Огляд настільної гри

Усім привіт! Запрошуємо Вас переглянути огляд настільної гри "Пекельний острів" (Hellapagos) від відеоблогу "Карти на стіл". У цьому відео ви познайомитеся грою, простими правилами та нашими враження від ігрового процесу.

Передзамовлення Зима-Весна 2021 - Дайджест блогу Карти на стіл

Блог Карти на стіл зробив ще одну підбірку усіх нових передзамовлень

 

Передзамовлення від видавництва WoodCat

Передзамовити гру Контур можна тут

Передзамовити гру Пекельний острів можна тут
 


Передзамовлення від видавництва Kilogames

Передзамовити гру Виноробство можна тут

Набір металевих монет для настільної гри Виноробство можна передзамовити тут


Передзамовлення від видавництва Geekach Games

Передзамовити гру Орифлама можна тут

Огляд настільної гри Пекельний Острів | Hellapagos

Огляд настільної гри Пекельний Острів

WoodCat локалізуватиме ігри?

WoodCat локалізуватиме ігри?

Видавництв, що локалізують ігри стає все більше. Ділимося з вами тим що знаємо про компанію WoodCat та їх 2 нових проєкти.

Написати відгук

Що б написати відгук ви маєте бути авторизованим.

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.