Манчкін(Munchkin) (2001)

Базова гра
Ранг: 999999
Світова оцінка: 5.9
Кількість гравців: 3 - 6
Вік гравців: 10
Тривалість гри: 120
Складність: 1.8
Видавець:

Опис

Спускайся в підземелля. Вбивайте всіх, кого зустрінете. Підставляй друзів і кради їхні речі. Хапай скарб і тікай.

Визнай це. Вам це подобається.

Ця відзначена нагородами карткова гра, розроблена Стівом Джексоном, передає всю суть підземелля... без дурних рольових ігор. Ви та ваші друзі змагаєтесь, вбиваючи монстрів та захоплюючи магічні предмети. І які чарівні предмети! Одягайте Шолом Хтивого і Черевики Надирання Дуп. Орудуйте Посохом напалму... або, можливо, Бензопилою кривавого розчленування. Почніть із вбивства Рослини в горщику та Слинявого слимака, а потім просувайтеся до Плутонієвого дракона...

І все це з ілюстраціями Джона Коваліча! Швидкий і дурний, Манчкін може довести до істерики будь-яку групу, що грає в рольові ігри. А поки вони сміються, ви можете поцупити їхні речі.

Манчкін - це сатирична карткова гра, заснована на кліше і дивацтвах «Підземель і драконів» та інших рольових ігор. Кожен гравець починає з 1-го рівня, а переможцем стає той, хто першим досягне 10-го рівня. Під час гри гравці можуть набувати знайомі класи персонажів у стилі D&D, які певною мірою визначають карти, якими вони можуть грати.

Існує два типи карт - скарби та зустрічі. Кожного ходу поточні гравці «вибивають двері» - тягнуть з колоди карту зустрічі. Зазвичай це битва з монстром. Монстри мають свої рівні, і гравці повинні спробувати подолати його, використовуючи рівні, зброю та сили, які вони набули під час гри, або втекти. Інші гравці можуть допомогти гравцеві або перешкодити, додавши додаткових монстрів до сутички. Перемога над монстром зазвичай призводить до розіграшу карт скарбів і отримання рівнів. Поразка від монстра призводить до «поганих наслідків», які зазвичай включають втрату рівнів і скарбів.