Pax Renaissance 2nd Edition

Pax Renaissance 2nd Edition
Ранг: 474
Світова оцінка: 8.7
Кількість гравців: 1 - 4
Вік гравців: 12
Тривалість гри: 120
Складність: 4.1
Реліз локалізації:

Короткий опис. Гра Pax Renaissance 2nd Edition від відомого геймдизайнера Мета Екланда заслужено включається в топи найскладніших настільних ігор (рейтинг БГГ "наскільки важко зрозуміти гру" 4,52/5). Не дивлячись на об'ємні правила та купу нюансів, гра проходить доволі динамічно, без даунтайму. Через 2-3 партії ви майже не будете звертатись до правил! Гра дуже стратегічна, конфліктна та перевіряє вашу уважність, має доволі високий поріг входження, але подолавши правила (пояснюються десь за 30-40 хв) ви відкриєте для себе неймовірну гру з купою взаємодії, глибоким ігровим процесом, де кожна ваша дія може мати фатальні наслідки, як для вас, так і для вашого опонента. Через велику кількість карток (168, з яких в партії буде використовуватися від 44 до 60, в залежності від кількості гравців) кожна партія дарує вам різні можливості, а їх тут дууууже багато. Кожного ходу необхідно підстроюватись під те, що роблять ваші опоненти, при цьому плануючи свої дії на кілька ходів наперед.

Мінуси. З мінусів виділю хіба що не надто зручний органайзер в комплекті (але величезний плюс, що він є), карти в нього ледве вміщаються, при цьому розсипаючись по всій коробці! В протекторах навіть не знаю, як їх туди можливо запихнути... Також пластикові монети якось не дуже підходять самій атмосфері, хоча можна окремо замовити металеві (моя мрія))), але зараз у нас їх не знайти...(

Плюси: все інше) Як на мене гра дуже елегантна та логічна у своїх правилах та обов'язкова до ознайомлення всім поціновувачам глибоких та складних ігор. Її дуже цікаво вивчати та розбиратися з ігроладом. Також в правилах автор приводить багато історичних приміток та визначень (64), що пояснюють ті чи інші правила та властивості.

Ігролад. Якщо коротко, то гра на побудову табло (два ряди карт для заходу та сходу), з яких ви і будете виконувати різні дії. Також є одноразові дії, що спрацьовують при розіграші карти. Більш детальний опис потребує окремої статті чи відео, багато вже всього шановний пан Екланд сюди впихнув.

Враження. Однаково чудово грається на будь-яку кількість гравців (від 2-х до 4-х), при цьому на двох партію можна зіграти за 30-40 хв, іноді й швидше, якщо гравці досвідчені та знають, що роблять і не довго думають. Також у грі передбачно соло режим, але його я ще не спробував, все ж краще грати з живим супротивником, який може таку "багатоходівку" вигадати, що горить прям палає), але сповнюєшся відчуттям поваги за такий "про гейм мув".

Відмінності від першого видання:

-редизайн;

-дещо змінені правила (гра має так звані "живі правила", тому періодично щось додається чи змінюється автором для балансування ігрового процесу);

-включене доповнення та промо-карти;

-навність поля (на гру не впливає і можна грати без нього, як в першому виданні для економії місця на столі).

 

Написати відгук

Що б написати відгук ви маєте бути авторизованим.

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.