Bobot

Bobot
Світова оцінка: 7.4
Кількість гравців: 2 - 4
Вік гравців: 10
Тривалість гри: 60
Видавець:
Реліз локалізації: 2018

Допоможи Боботу відремонтувати електричну станцію, щоб захистити планету.  
Гра вийшла у вересні 2018 року за мотивом фільму "Бобот та енергія Всесвіту!"!

У цій грі групі відчайдушних шукачів пригод потрібно проявити завзятість, стратегічне мислення і командний дух, тому що або всі переможуть або програють. Гравцям потрібно виконати умови сценарію - відремонтувати енергетичну станцію, яка є ключовим об'єктом для захисту всієї людської цивілізації.

Захищатися людям допомагають Бобот - трансформаторні будки в яких живе Енергія Всесвіту. Їм протистоять космічні прибульці невідомої раси - Сміттярі, які намагаються зупинити розвиток людських технологій і зростання Енергії у Всесвіті.

Їх небезпечний план вступить в силу під час надсильної сонячної бурі, тому команді доведеться працювати в умовах дуже обмеженого часу до початку бурі. Якщо вдасться відремонтувати Енергетичну Станцію, Боботи встигнуть включити захисне поле нашої планети, яке врятує енергосистему і електроніку Землі.

Механіка

У цій кооперативній грі гравцям належить спільними зусиллями відремонтувати енергетичну станцію. Гравці можуть вибрати між 8 різними сценаріями, які впливають на тривалість гри, необхідний набір ресурсів, що потребуються для усунення поломки. Також гравці можуть обрати складність сценарію, що буде впливати на стартовий сетап і кількість годин до фіналу.

Герої будуть по черзі переміщатися по різних локаціях на ігровому полі, вирішувати ситуації за допомогою проходження перевірок, використовуючи свої навички.

У грі навички представлені різними кубиками, наприклад при перевірці навички Сила у персонажа Влад використовується восьмигранний кубик, якщо ж ви граєте за Бобота, то в даному випадку будете кидати дванадцятигранний.

В кінці ходу кожного гравця ходять Сміттярі, вони або намагаються атакувати Станцію, або рухаються до неї ближче, також в цю фазу можуть спрацьовувати будь-які ефекти, що впливають на всіх гравців.

Резюме

Гра є хорошим атмосферним гейтвеем у світ настільних ігор, нескладні правила сподобаються гравцям, кому хочеться пограти в щось цікаве, але не дуже заморочене. Гра чудово підійде для сімейного дозвілля і об'єднає проти спільного ворога, як дітей, так і дорослих.

Граємо в настільну гру - БОБОТ.

Інтерв'ю з Олександром Полікарповим з Kilogames

В цьому відео ми спілкувались з Олександром Полікарповим, засновником KiloGames, компанії, що видала такі настільні ігри як "Захисники Корони" та "Бобот".

Інтерв'ю з видавництвом настільних ігор Kilogames

На каналі WoodCatGames з'явилося цікаве інтерв'ю під час якого Костянтин розпитує Олександра Полікарпова про:

- Заснування видавництва Kilogames.

- Попередній досвід у сфері настільних ігор;

- Що спонукало заснувати власне видавництво?

- "Тераформування Марса" - які успіхи та над якими доповненнями ведеться робота зараз?

- Як формується ціна на українські локалізації?

- Над якими українськими проєктами зараз ведеться робота?

- Що чекає далі на "Захисника корони"?

- Як відбувається спілкування з компаніями-правовласниками ігор?

- Що можна зробити з навалою російських локалізацій і чи є вже якісь успіхи на цьому поприщі?

- Чи потрібен спільнокошт для просування настільних ігор?

- У що і як часто грає Олександр.
 

Написати відгук

Що б написати відгук ви маєте бути авторизованим.

Тримаємо вас в курсі найцікавіших та найактуальніших подій світу настільних ігор в Україні.
Розповідаємо про настільні ігри просто, весело та цікаво.